L'UJI i la Fundació Hospital Provincial col·laboren en el desenvolupament d'una Unitat de Teràpies Avançades per a fàrmacs innovadors i de precisió

L'UJI i la Fundació Hospital Provincial col·laboren en el desenvolupament d'una Unitat de Teràpies Avançades per a fàrmacs innovadors i de precisió
10/06/2021 -

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el president de la Diputació, José Martí, han signat avui un conveni de col·laboració pel qual l’UJI cedeix l’ús de laboratoris d’investigació i despatxos per a la ubicació temporal d’una Unitat de Teràpies Avançades, un acte al qual també han assistit altres representants de les tres institucions participants: Universitat, Diputació de Castelló i Fundació Hospital Provincial. Aquest conveni respon també a la voluntat de les dues institucions d’enfortir les relacions quant a formació, investigació i transferència del coneixement en matèria d’investigació biomèdica i salut en el marc del procés per a acreditar l’Institut d’Investigació Sanitària de Castelló.

Després de la signatura, la rectora de l’UJI ha destacat la importància de «sumar esforços per a fomentar la investigació científica i tècnica com a motor de desenvolupament sostenible i benestar social i, especialment, en un àmbit estratègic com el de la biomedicina i la salut, un impuls a la investigació i la transferència de coneixement en el qual la Universitat Jaume I juga un paper clau».

Per la seua part, el president de la Diputació, José Martí, ha insistit que la província de Castelló té la capacitat de liderar el desenvolupament de projectes que impacten positivament en el present i futur de la nostra societat: «És per això que volem promocionar des de la Diputació, i més concretament des de la Fundació, la creació d’espais d’investigació juntament amb entitats de prestigi com l’UJI».

La Unitat de Teràpies Avançades, impulsada per la Fundació Hospital Provincial de Castelló, té com a objectiu fomentar la investigació en l’àmbit del desenvolupament de fàrmacs innovadors i de precisió, polímers terapèutics i biomarcadors funcionals en nanomedicina i diagnòstic molecular. En total, la Universitat cedeix l’ús de 130 m2 distribuïts en dos laboratoris i quatre despatxos situats en la Facultat de Ciències de la Salut.

Durant la vigència d’aquest conveni, l’UJI també permetrà l’ús de les instal·lacions del Servei d’Experimentació Animal i el Servei General d’Instrumentació Científica per a la realització d’activitats d’investigació del personal de la Unitat de Teràpies Avançades. En reciprocitat, el personal investigador de l’UJI podrà utilitzar els equipaments de la Unitat de Teràpies Avançades.

La Universitat Jaume I persegueix potenciar la col·laboració entre els seus grups d’investigació i els centres i institucions sanitàries amb la finalitat de fomentar la investigació multidisciplinària d’excel·lència en l’àmbit biomèdic i de salut mitjançant la realització de programes i projectes d’investigació bàsica, clínica, tecnològica i epidemiològica o de formació de personal investigador.

Per part seua, el Pla Estratègic d’Investigació 2020-2023 de la Fundació Hospital Provincial de Castelló subratlla el seu compromís amb l’impuls de les infraestructures, plataformes i serveis propis per a la investigació, així com dels recursos humans dedicats a la investigació, establint les bases per a iniciar el procés d’acreditació d’un Institut d’Investigació Sanitària davant l’Institut de Salut Carlos III.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari