La Unitat Militar d'Emergències es desplaça a l'incendi de les Useres a causa del seu perill

Emergències 112 de la Comunitat Valenciana ha notificat aquest incendi forestal a les 13.24 hores

La Unitat Militar d'Emergències es desplaça a l'incendi de les Useres a causa del seu perill
14/08/2022 -

El departament de bombers de la Diputació de Castelló està treballant amb un ampli dispositiu en l’incendi forestal declarat aquest migdia en terme de les Useres.

Donada la gravetat de l’incendi, la Generalitat ha sol·licitat la presència de la Unitat Militar d’Emergències (UME). Emergències 112 de la Comunitat Valenciana ha notificat aquest incendio forestal a les 13.24 hores, amb una temperatura de 35 graus i una humitat del 18%.

El dispositiu mobilitzat inclou diversos recursos humans i materials del departament de Bombers de Diputació, concretament set dotacions de bombers, tres unitats URAF, la Unitat Mòbil de Coordinació (UMC), la unitat de voluntaris de Protecció Civil de Diputació, la Unitat de Maquinària i Logística (UML), dos camions nodrissa de 35.000 litres de capacitat, la unitat de Voluntaris Forestals de les Fonts d’Aiòder i diverses unitats de comandament.

Així mateix, s’inclou també en el dispositiu sis unitats de bombers forestals de la GVA-Sgise, cinc mitjans aeris i els bombers de l’Ajuntament de Castelló.

A més s’ha decretat la situació 2 del Pla Especial d’Incendis Forestals (PEIF) i s’ha sol·licitat la incorporació de l’UME a les labors d’extinció.

Des de Bombers de la Diputació de Castelló es treballa intensament a frenar l’evolució d’aquest d’incendi, que en aquests moments ve marcat per la baixa humitat, les altes temperatures i el fort vent que bufa en la zona. Unes condicions que estan dificultant de manera significativa les tasques d’extinció.

Suspeses les festes a les Useres

L’Ajuntament de les Useres ha decidit suspendre tots els actes previstos en el programa de festes per a la jornada d’aquest diumenge degut a l’incendi forestal que s’ha declarat en el dia de hui, segons han informat fonts municipals.

Sobre aquest tema, des del conssitorio es trasllada tot el seu ànim, forces i total col·laboració als professionals i els mitjans d’extinció que estan lluitant en primera línia per a apagar el foc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari