Vila-real obrirà al setembre el nou pavelló i la piscina Aiguasalut per a garantir l'oferta esportiva a usuaris i clubs

L’alcalde anuncia que es mantindrà la taxa del Servei Municipal d’Esports, “una de les més baixes a tot el país”, i es bonificarà un 10% als socis que renoven la seua inscripció per a compensar el període de tancament d’instal·lacions esportives

Vila-real obrirà al setembre el nou pavelló i la piscina Aiguasalut per a garantir l'oferta esportiva a usuaris i clubs
31/07/2020 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat hui que l’Ajuntament obrirà a partir de setembre el nou pavelló Joan Baptista Llorens i la piscina Aiguasalut per a poder continuar garantint l’oferta esportiva del Servei Municipal d’Esports (SME) i l’activitat dels clubs amb les condicions d’espai i mesures de prevenció que estableix la normativa per la crisi sanitària.

L’alcalde ha explicat que inicialment es va considerar la possibilitat d’ajornar a 2021 l’obertura d’aquestes instal·lacions a causa de la situació econòmica de l’Ajuntament, que en 2020 compta amb un milió d’euros menys de pressupost que en 2019 i que ja suma més de 1,5 milions d’imprevistos per la crisi de la COVID-19. Però, atesa la normativa dictada per la Generalitat en relació a l’obertura d’instal·lacions, i arran de l’estudi realitzat per l’SME sobre la necessitat d’espais per a adaptar-se a les condicions de la nova normalitat, “hem vist que per a prestar el servei esportiu a usuaris i clubs i poder presentar una guia esportiva en condicions per a la nova temporada, complint amb els requisits de la situació sanitària actual, necessitem obrir al setembre totes dues infraestructures si volem permetre les activitats esportives que realitzàvem, que entrenen els nostres clubs i que no perden les seues oportunitats de competir”.

Benlloch recorda que el nou pavelló Joan Baptista Llorens, construït pel Villarreal CF gràcies al conveni per a derrocar l’antic poliesportiu i urbanitzar la plaça de l’Estadi de la Ceràmica, no sols servirà per a continuar amb la realització d’activitats “i continuar impulsant la nostra marca com a Ciutat de la Salut i l’Esport” sinó que també donarà servei al col·legi Verge del Carmen. Cal recordar que el pavelló s’ha construït en una parcel·la de 3.000 metres quadrats cedida per la comunitat de Pares Carmelites, a qui l’alcalde ha agraït de nou la seua col·laboració, de manera que “estarà a la disposició del centre escolar en horari lectiu, la qual cosa facilitarà també una millor organització de l’activitat docent amb les garanties de seguretat sanitària”. El primer edil ha volgut agrair també al Villarreal CF que assumirà de moment les despeses derivades de subministrament elèctric mentre es realitzen els tràmits per part de l’Ajuntament.

Respecte a la piscina Aiguasalut, Benlloch ha explicat que s’obrirà amb les condicions i restriccions que marca la normativa sanitària i serà un servei fonamental per a oferir teràpies aquàtiques als usuaris del centre d’educació especial, als xiquets i xiquetes amb capacitats especials; a més, es posarà a la disposició dels centres escolars i s’utilitzarà també, en col·laboració amb el Departament de Salut de la Plana, per a activitats de rehabilitació i teràpies aquàtiques. També l’SME farà ús d’aquesta piscina per a activitats amb majors.

“Amb aquesta obertura, Vila-real comptarà amb cinc pavellons poliesportius i tres piscines cobertes”, subratlla l’alcalde, qui recorda que en els últims nou anys “hem multiplicat per tres els metres quadrats d’instal·lacions esportives, els socis de l’SME han passat de 4.800 a 8.000 en cinc anys i hem impulsat i teixit una aliança amb les empreses del sector que ha fet augmentar la xifra de gimnasos privats de 3 a 17”. La ciutat compta amb 62 clubs esportius i en 2019 es van organitzar 120 esdeveniments esportius, “la qual cosa dóna compte de l’entitat que té l’esport a Vila-real”.
Finalment l’alcalde també ha avançat a en breu es presentarà la guia esportiva de 2020-2021, en la qual es ja s’inclouran aquestes instal·lacions esportives, i ha anunciat que “mantindrem la taxa actual de l’SME, una de les més baixes a tot el país, situada en 136 euros a l’any per soci individual”.

A més, s’ha decidit aplicar un 10% de bonificació als socis que renoven la seua inscripció, en compensació pel tancament d’instal·lacions esportives a causa de la crisi sanitària. Els socis que no renoven podran accedir a la devolució de la part proporcional de la quota, si ho sol·liciten.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari