L'Ajuntament de Vila-real reobrirà l'avinguda de la Murà a la circulació de vehicles almenys entre setmana

L'Ajuntament de Vila-real reobrirà l'avinguda de la Murà a la circulació de vehicles almenys entre setmana
03/08/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real reobrirà al trànsit el tram de l’avinguda de la Murà, entre l’avinguda Cedre i el carrer Ramón y Cajal, almenys entre setmana. L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha donat hui l’ordre per a iniciar l’expedient amb la finalitat que aquest tram del vial torne a obrir-se a la circulació de vehicles almenys de dilluns a divendres, encara que la intenció és mantindre tallada la circulació els caps de setmana o en moments puntuals per a afavorir la realització d’activitats culturals, esportives o de dinamització econòmica.

L’Ajuntament de Vila-real va posar en marxa a principis del mes de maig un pla de millora d’espais per a vianants en diferents zones de la ciutat en el marc de les accions per la pandèmia de COVID-19. Aquestes mesures van suposar, entre altres, el tall al trànsit del tram del carrer de l’Ermita a l’entorn de l’Estadi de la Ceràmica i de part de l’avinguda de la Murà, amb la finalitat de facilitar la mobilitat segura de vianants i la pràctica de l’esport, així com ajudar a la reactivació del sector hostaler i comercial –facilitant als locals de restauració espais per a ampliar la seua oferta de treball- i dinamitzar la ciutat amb activitats culturals, esportives o comercials.

Amb l’evolució de la pandèmia s’havien anat revertint algunes d’aquestes mesures, amb l’obertura al trànsit del tram del carrer Ermita entre setmana –encara que limitant la velocitat a 30 km/h- i tallant únicament la circulació els caps de setmana en moments d’activitats culturals, esportives o econòmiques.

En el cas de la Murà, l’equip de govern havia decidit mantindre el tall permanent d’aquest tram del vial perquè, tal com recorda l’alcalde, “la voluntat és recuperar el mercat ambulant dels dimecres i dissabtes al centre quan abans. Hem estudiat la possibilitat de retornar el mercat al centre aprofitant, entre altres espais, la plaça Major, la plaça Bayarri i aquest tram convertit en zona de vianants de la Murà”. A més, estava previst iniciar aquesta setmana les obres de reparació del ferm al carrer Ramón y Cajal, el vial que dóna accés a l’aparcament de la plaça Major, “per la qual cosa pensàvem que mantindre tallada la Murà ens podia facilitar aquests treballs”.

No obstant això, en aquests moments, l’equip de govern ha decidit procedir a obrir la Murà almenys entre setmana. Els motius, segons detalla Benlloch, són que “la normativa en matèria de mercats ambulants a l’aire lliure ens continua obligant a controlar aforaments i per això, ara com ara, és impossible retornar el mercat ambulant a la zona centre”. A més, “per causes extraordinàries, l’empresa local adjudicatària de les obres de reparació per a solucionar els desperfectes del carrer Ramón y Cajal no podrà començar les obres aquesta setmana sinó que arrancaran a la fi d’agost o principis de setembre”.

Davant aquestes circumstàncies, hui mateix l’alcalde ha procedit a iniciar l’expedient per a obrir de nou al trànsit l’avinguda de la Murà, almenys entre setmana. Es prohibirà l’estacionament en aquesta, únicament permetent la càrrega i descàrrega, de manera que es puga facilitar el tall puntal per a afavorir els caps de setmana o esdeveniments concrets culturals, esportius o econòmics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari