Vila-real ultima la creació d'un banc de mascaretes

Vila-real ultima la creació d'un banc de mascaretes
15/04/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real està completant la creació d’un banc de mascaretes amb l’objectiu de disposar d’una important quantitat que permeta fer front a possibles necessitats de proveïment a sectors de la població que requerisquen del seu ús en el moment a què de manera gradual la ciutadania puga eixir de nou al carrer una vegada s’alce el confinament per la pandèmia de COVID-19. El consistori porta ja setmanes realitzant gestions a través de diverses vies amb les quals preveu l’apilament de prop de 50.000 unitats de mascaretes “per a, en primer lloc, garantir el seu ús per part dels col·lectius que estan més exposats al virus com a Policia Local, Protecció Civil, col·laboradors del registre de voluntariat, treballadors de Serveis Socials que paren atenció a domicili, funcionaris que realitzen atenció directa a persones, etc. i entitats socials que treballen amb els més necessitats com Creu Roja, Càritas, Joventut Antoniana o Sant Vicent de Paúl”, segons ha explicat l’alcalde, José Benlloch.

Així mateix, aquest banc de mascaretes servirà perquè “en cas que aquelles administracions que són les que han de garantir el proveïment, com són el Govern central i la Generalitat Valenciana, tinguen alguna dificultat, poder fer front i assegurar que no falte el subministrament a qui el necessite en el moment en el qual passem a la fase de desescalada del confinament i convivència amb el virus”, apunta l’alcalde. Benlloch remarca que “estem segurs que aquestes administracions asseguraran aquest proveïment, per exemple a través de les farmàcies, però l’Ajuntament tindrà aquesta reserva perquè no falten mascaretes per a la volta a la normalitat”. A més, l’alcalde ha incidit en què Vila-real és una ciutat amb un ampli teixit industrial, per la qual cosa les pròpies empreses estan ja subministrant aquests sistemes de protecció als treballadors i treballadores que estan en actiu o s’aniran reincorporant a l’activitat.

D’una banda, l’Ajuntament participarà en la compra centralitzada que realitzarà la Diputació de Castelló, adquirint un total de 20.000 mascaretes, la qual cosa suposarà una inversió de 45.000 euros. “Una part d’aquests diners proposarem de s’abone amb les assignacions que perceben els grups polítics de l’Ajuntament”, ha indicat el primer edil.

D’altra banda, des de hui mateix, un grup d’al voltant de 60 col·laboradors i col·laboradores, alguns dels quals formen part del Registre Municipal de Voluntariat, han començat a confeccionar mascaretes higièniques amb les teles especials que l’empresa local Dolores Cortés ha adquirit i ha començat a tallar, amb la previsió de poder elaborar un total de 15.000 unitats. Aquest grup de confecció ha sigut coordinat pels regidors Emilio M. Obiol, Noelia Samblás i José Ramón Ventura Chalmeta. Es confeccionaran 15.000 mascaretes amb una tela llavable i que pot desinfectar-se, per la qual cosa són reutilitzables, segons ha explicat Obiol, qui ha remarcat que el protocol compta amb l’aval de l’entitat Valencia Cose i la Universitat de València.

Hui ha començat el repartiment dels lots amb entre 100 i 150 kits per a la confecció d’aquestes mascaretes, incloent la tela tallada per l’empresa Dolores Cortés, les gomes, filtres i una guia per al seu muntatge. El repartiment d’aquests lots, coordinat per Protecció Civil, també compta amb la participació de col·laboradors inscrits en el Registre Municipal de Voluntariat, tal com ha explicat l’edil Noelia Samblás. Aquests voluntaris recolliran després les mascaretes una vegada confeccionades.

El propi alcalde ha participat al costat de Protecció Civil en l’organització del repartiment en les dependències municipals i ha acompanyat a alguns col·laboradors voluntaris en el repartiment a domicili. L’alcalde ha agraït a l’empresa Dolores Cortés, a Protecció Civil i als voluntaris el treball. A més, ha volgut entregar ell mateix a Amparo Alcaraz les teles per a la confecció d’aquestes mascaretes, com a mostra d’agraïment al seu treball durant tota aquesta crisi cosint i mobilitzant a més col·laboradors i col·laboradores per a ajudar. “Amparo és un referent a la nostra ciutat del treball solidari. Hem compartit molts projectes importants com Pintando el Camino en Rosa, sempre al costat dels xiquets lluitant contra el càncer infantil i ara ha tornat a donar-nos un exemple de servei públic”. Així mateix, en relació a l’empresària Dolores Font Cortés, Benlloch ha remarcat que “ha tornat a demostrar la seua solidaritat i no va dubtar ni un moment des que comencem a intentar organitzar aquest projecte fa ja algunes setmanes a rescatar a treballadores per a tornar a posar en marxa l’empresa i ajudar a la ciutat”.

Finalment, l’Ajuntament també ha rebut 12.000 unitats de mascaretes remeses pel Govern central per als usuaris del transport públic. Hui també s’ha iniciat aquest repartiment, segons ha apuntat l’edil de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez. Col·laboradors del registre de voluntariat s’han encarregat de repartir les mascaretes entre els passatgers de l’autobús urbà mentre que la Policia Local ha fet el propi entre els usuaris dels autobusos interurbans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari