Benlloch convoca a les entitats socials de Vila-real per a valorar la situació post-covid i reforçar el suport municipal

arxiu

Benlloch convoca a les entitats socials de Vila-real per a valorar la situació post-covid i reforçar el suport municipal
14/06/2021 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, convocarà la setmana que ve a les associacions socials de Vila-real -Joventut Antoniana, Creu Roja, Càritas i Sant Vicent de Paül- per a valorar la situació de les entitats després de la pandèmia i reforçar el suport municipal a través de convenis extraordinaris, si fóra necessari. D’aquesta manera, en una línia iniciada ja l’any passat amb l’esclat de la covid-19 i les seues conseqüències socials, el primer edil vol mostrar el compromís municipal amb la “labor fonamental” que estan exercint les entitats en la gestió de la pandèmia, suplementant l’aportació del consistori si les condicions econòmiques de les entitats així ho requereixen.

“Les entitats socials són claus per a donar resposta a les necessitats de la ciutat; una xarxa de protecció teixida en el marc de la nostra aliança amb la societat que s’ha demostrat més necessària que mai amb la covid-19”, assenyala Benlloch. L’alcalde, en aquesta línia, lamenta que la major demanda d’atenció social s’haja vist reflectida en el tancament en negatiu de l’any comptable de la Joventut Antoniana, als qui ha agraït la seua tasca i ha volgut felicitar també per les seues festes anuals.

L’any passat, en els pitjors moments de la pandèmia, l’Ajuntament de Vila-real ja va acordar, en el marc del Pacte local pel Renaixement, l’increment de 100.000 euros en la consignació dels convenis amb les entitats socials: 80.000 euros per a Creu Roja; 9.000 euros per a Càritas; 7.000 euros per a Joventut Antoniana i altres 4.000 euros per a Sant Vicent de Paül. “Ara que tenim ja un pressupost aprovat i que, amb el bon ritme de les vacunacions, sembla que a poc a poc va millorant la situació, és moment de revisar la tasca d’assistència social que s’ha vingut exercint en els últims mesos, de la mà del treball incansable de les nostres entitats.

Com ja vam fer en el seu moment, continuarem ajudant a les nostres entitats perquè puguen continuar prestant un servei fonamental per a la societat i, per descomptat, a cobrir els dèficits en els quals puguen haver incorregut amb motiu de la seua labor de lluita contra les conseqüències de la covid-19”, assenyala Benlloch.
Amb aquest objectiu, l’alcalde convocarà la setmana que ve a les entitats socials i traslladarà la seua situació a la Mesa del Renaixement per a reforçar el suport municipal amb convenis extraordinaris, en el cas de ser necessari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari