Benlloch estreta llaços amb l'alcaldessa de Gdansk per a col·laborar en la promoció del teatre de carrer i FITCarrer

Benlloch estreta llaços amb l'alcaldessa de Gdansk per a col·laborar en la promoció del teatre de carrer i FITCarrer
26/05/2021 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat aquest matí l’Ajuntament de la ciutat de Gdansk, on s’ha desplaçat amb motiu de la final de l’Europa League que el Villarreal CF disputa aquesta nit contra el Manchester United. Benlloch ha sigut rebut per l’alcaldessa de Gdansk, Aleksandra Dulkiewicz, i per la vicealcaldessa Monika Chabior. L’alcalde ha estat acompanyat pel president de la Diputació de Castelló, José Martí, i pel regidor d’Esports i Salut, Javier Serralvo.

Benlloch i Dulkiewicz han abordat qüestions d’interés comú per a totes dues poblacions com l’aposta de Vila-real per convertir-se en referent per a la tecnificació esportiva en l’àmbit internacional o la tradició al teatre de carrer, arrelada tant en la població polonesa com a Vila-real, amb el FITCarrer com a principal referent. “També a Gdansk celebren des de fa ja anys un festival de teatre de carrer, en el qual han participat també companyies de Vila-real com Xarxa Teatre, que, com FITCarrer, va haver de suspendre’s l’any passat amb motiu de la pandèmia. Seria molt interessant poder establir algun tipus de col·laboració en aquest àmbit entre totes dues poblacions, que ens permeta establir sinergies i promocionar les nostres companyies i el nostre festival així ho hem acordat amb l’alcaldessa de Gdansk”, valora Benlloch, qui ha volgut en primer lloc agrair a Dulkiewicz l’excel·lent acollida de la ciutat i l’amabilitat amb els més de 2.000 aficionats groguets desplaçats fins a Polònia. Les facilitats en horaris de museus i altres activitats culturals, l’accés al partit o la gratuïtat del transport públic són algunes de les qüestions que ha destacat Benlloch. L’alcalde ha felicitat també Dulkiewicz pel model d’integració implantat a Gdansk, que li va valdre el reconeixement internacional amb el Premi Princesa d’Astúries a la Concòrdia 2019.

Benlloch ha aprofitat la recepció institucional per a traslladar a les autoritats poloneses l’important esforç que està realitzant Vila-real en els últims anys per la diversificació econòmica, en la qual el paper de l’esport i el Villarreal CF en particular és clau. “A Vila-real hem passat de ser una ciutat agrícola a una ciutat industrial i llauradora, com diu l’himne del nostre club. I ara, a una ciutat industrial, llauradora i de serveis, innovadora, sostenible i inclusiva”, afirma l’alcalde, qui recorda que un dels puntals d’aquest canvi està sent la marca de Vila-real, Ciutat de la Salut i l’Esport. “En els últims 10 anys, hem multiplicat les instal·lacions i superfície per a la pràctica esportiva a la ciutat, amb cinc pavellons poliesportius, cinc piscines i 17 camps de futbol, entre altres infraestructures. Un increment exponencial de les dotacions molt pensat i planificat amb vista a poder convertir a Vila-real en una ciutat per a la tecnificació esportiva internacional, consolidar-nos en l’àmbit del turisme esportiu i afavorir la pràctica de l’esport a la ciutat com a motor d’economia, salut i qualitat de vida”, valora Benlloch. “Països com Polònia poden ser l’objectiu de tot aquest treball, ja que el nostre clima permet oferir activitats diferencials”, agrega.

L’alcaldessa de Gdansk ha obsequiat Benlloch, Martí i Serralvo uns botons de puny d’ambre, material tradicional de la ciutat polonesa. Per part seua, l’alcalde ha entregat a les autoritats locals pins de Vila-real, una samarreta del Villarreal CF commemorativa de l’esdeveniment, una planta de Viciana de la ciutat que posa en valor la ceràmica local i els populars cordons de Sant Pasqual, tenint en compte la forta tradició catòlica del país.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari