Benlloch reivindica una flexibilització d'horaris en l'hostaleria per a avançar cap a la normalitat

arxiu

Benlloch reivindica una flexibilització d'horaris en l'hostaleria per a avançar cap a la normalitat
25/08/2021 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha apel·lat a una major flexibilització en els horaris dels establiments d’hostaleria i restauració en el marc de l’evolució positiva de la pandèmia i l’avanç de la vacunació. Benlloch ha recordat que les actuals restriccions en vigor –que estableixen el tancament d’aquests locals a les 00.30 hores- han sigut dictades per la Generalitat Valenciana, “que és l’administració competent per a aquesta regulació”. L’alcalde ha volgut aclarir que “atés que nosaltres no podem fer res per a modificar aquests horaris, sí que hem decidit que, de cara a les festes de la Mare de Déu de Gràcia, prendrem com a referència l’horari de tancament dels bars i restaurants per a determinar l’hora fins a la qual podran estar obertes les penyes”.

Creiem que, per respecte als empresaris i autònoms que tant han patit a conseqüència de la pandèmia, les penyes han de tindre la mateixa limitació d’horaris que la Generalitat dicte per als locals d’hostaleria i restauració”, insisteix Benlloch.

Així mateix, l’alcalde insta a la Generalitat Valenciana que siga “sensible” amb la situació que viuen aquests establiments d’hostaleria i restauració, i que “com més prompte millor aprove una flexibilització d’horaris per a anar avançant cap a la normalitat”. De fet, Benlloch va traslladar de manera directa aquesta petició al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, aprofitant la visita que va realitzar recentment a Vila-real per a comprovar l’avanç del procés d’immunització enfront de la covid-19 en el punt de vacunació situat en l’Estadi de la Ceràmica. “Confiem que prompte es puguen ampliar els horaris de tancament de bars i restaurants i, si és així, nosaltres també podrem establir una limitació horària més flexible per a les penyes durant les pròximes festes patronals”, incideix. L’alcalde té previst dictar un bàndol la setmana vinent en el qual s’establiran les normes i recomanacions que hauran de complir les penyes per a reunir-se en els seus casals.

Cal recordar, segons l’última resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de mesures excepcionals a conseqüència de la crisi sanitària per la covid-19, els establiments d’hostaleria i restauració tenen un aforament permés del 50% a l’interior i del 100% en terrasses a l’aire lliure. L’horari de tancament d’aquests establiments és com a màxim a les 00.30 hores, sense que puguen acceptar comandes a partir de les 00.00 hores. L’ocupació de taules és d’un màxim de 10 persones per taula o agrupacions de taules, excepte convivents, en espais a l’aire lliure i terrasses. A l’interior del local, l’ocupació de taules serà d’un màxim de 6 persones per taula o agrupacions de taules, excepte convivents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari