Benlloch: "Passe el que passe en el judici del cas Piaf lluitarem perquè Vila-real no pague els 600.000 euros de les factures falses"

Benlloch: "Passe el que passe en el judici del cas Piaf lluitarem perquè Vila-real no pague els 600.000 euros de les factures falses"
10/07/2020 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha assegurat hui que “passe el que passe en el judici pel cas Piaf, lluitarem perquè el poble de Vila-real no pague els 600.000 euros de factures falses” que va deixar l’anterior equip de govern del PP. Benlloch, a preguntes dels mitjans de comunicació, s’ha referit a la informació publicada hui en relació amb la celebració el gener de 2021 del judici per aquest cas, en el qual estan processats l’exalcalde del PP, Juan José Rubert, i l’exregidor de Serveis Públics i exvicepresident de la Diputació de Castelló durant l’etapa de Carlos Fabra, Ramón Tomás, entre altres, per presumptes delictes de prevaricació, malversació, frau i falsedat de document mercantil.

Benlloch ha recordat que “quan vam arribar al govern en 2011, vam detectar una sèrie de factures per valor de 600.000 euros de les quals ningú es feia responsable i per treballs que no estava acreditat que s’hagueren fet”. Aquestes factures, que formaven part dels 9 milions d’euros de factures sense pagar que va deixar l’anterior govern del PP, estaven a nom de l’empresa Piaf, “una mercantil que en el judici del cas Gürtel va reconéixer haver finançat al Partit Popular”. L’alcalde ha subratllat que des del primer moment “la nostra missió va ser defensar els interessos de la ciutat de Vila-real i anul·lar aquestes factures perquè no es pagaren”.

“Nou anys després, els responsables d’haver signat els endossos d’aquelles factures s’asseuran en la banqueta per a explicar per què un dia abans de prendre possessió jo com a alcalde, i quan estava pràcticament en funcions, l’anterior alcalde va endossar a un banc a través d’un préstec el pagament d’aquestes factures que després es va veure que no eren vàlides”, recalca el primer edil qui recorda que en aquests nou anys l’Ajuntament no ha deixat de lluitar per a evitar el pagament d’aquests 600.000 euros.

“Si ara continuem lluitant perquè assumisquen la seua responsabilitat és perquè l’empresa Piaf va fer fallida i es va nomenar un administrador concursal que gestionava els interessos dels creditors als quals havia deixat tirats. Aqueix administrador concursal ens ha reclamat en diversos judicis que paguem aqueixes factures, però nosaltres portem 9 anys lluitant per a no haver de pagar”, detalla l’alcalde. En aquest sentit, recorda que hi ha diversos judicis oberts en l’àmbit contenciós-administratiu que ara han quedat suspesos fins que es dirimisca la causa penal.

Respecte al judici, que se celebrarà el gener de 2021, Benlloch ha assegurat que espera que “s’aclarisca què va ocórrer, que donen explicacions els qui eren responsables llavors i que la ciutat de Vila-real sàpia què va passar amb aquella empresa, per què era l’única que podia treballar amb l’Ajuntament de Vila-real, què sap el Partit Popular de tot això i qui donava les ordres de contractar aquesta empresa”.

“Però, sobretot, -ha incidit- el meu interés com a alcalde serà que el poble de Vila-real no haja de pagar aqueixos 600.000 euros, perquè els treballs no es van fer”. “La meua missió en aquests nou anys, lluitant amb una situació econòmica duríssima, amb tots els empastres que ens van deixar, ha sigut protegir al poble de Vila-real, perquè 600.000 euros no són una broma”. A més, Benlloch ha assenyalat “el mal que aquests nou anys ha generat per a l’Ajuntament, amb despeses en advocats i molta faena del personal municipal per a defensar a la ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari