La Casa de la Dona atén 20 nous casos de violència de gènere a Vila-real

arxiu

La Casa de la Dona atén 20 nous casos de violència de gènere a Vila-real
23/08/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real, a través de la Casa de la Dona, ha atés durant 2021 a 20 noves dones víctimes de violència de gènere, que per primera vegada han acudit a aquest servei de la Regidoria d’Igualtat per a rebre ajuda i assessorament després d’haver patit maltractaments per part de les seues parelles. El departament que dirigeix la regidora Rosario Royo ha donat a conéixer aquest balanç que “demostra que no podem abaixar la guàrdia perquè la violència masclista segueix, per desgràcia, present en moltes llars”, ha assenyalat la responsable d’Igualtat. Segons les dades registrades fins al mes d’agost, la Casa de la Dona ha realitzat seguiment de 30 terminals del servei telefònic d’atenció i protecció per a les víctimes de violència de gènere (Atenpro) amb el qual es duu a terme un acompanyament a les dones que han denunciat una situació de maltractament. Aquest servei, que es presta al costat de Creu Roja, es tramita en aquells casos determinats pel jutjat i és complementari a la labor que realitzen la Policia Local i la Policia Nacional per a la protecció de víctimes de violència de gènere.

“La millor eina per a combatre la violència contra les dones és la inversió en prevenció i sensibilització en la societat”, recalca Royo. D’aquesta manera, durant aquest mes d’agost, la Regidoria d’Igualtat ha continuat amb la campanya de sensibilització que, a l’inici de l’any, va llançar a través de xarxes socials per a aprofundir en la necessitat de la corresponsabilitat com a base dels bons tractes. La campanya es realitza a través de les xarxes “davant la dificultat per a dur a terme accions de manera presencial a causa de la pandèmia”. Aquest mes, les accions de la campanya s’han dirigit a conscienciar a la ciutadania sobre “la desigualtat de gènere en el mercat laboral, que provoca la pèrdua del talent femení i de grans aportacions de la dona en la societat, sobretot en àmbits com són la tecnologia, la ciència i les matemàtiques, on menys del 30% de professionals d’aquests sectors són dones”, ha destacat Royo.

Sobre aquest tema, la regidora recorda que “només des de la interiorització que totes les persones som iguals en drets i deures, serem capaços de construir una societat igualitària, inclusiva on la violència no tinga cabuda, i per això continuem treballant amb els centres educatius, perquè la coeducació siga una realitat i que s’eduque als més xicotets potenciant la seua individualitat però sense partir dels estereotips dels rols de gènere”.

En aquest sentit, també durant aquest mes la regidoria ha donat difusió als vídeos participants en el concurs de vídeo viral Igualtat i acció! que, amb el lema ‘L’amor no necessita proves’, ha servit per a conscienciar als alumnes de 3r i 4t d’ESO de la necessitat de canviar el paradigma amorós perquè “canvie la posició de dones i homes en la societat com a col·lectiu genèric”. El concurs va tancar la seua primera edició amb prop d’un centenar de participants, que han plasmat en menys d’un minut per què és important no cedir a pressions ni xantatges i no difondre contingut íntim a través de vídeos o en xarxes socials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari