El centre de dia Lluís Alcanyís reprén l'atenció presencial de tallers i teràpies grupals amb mesures de prevenció sanitària

El centre de dia per a la prevenció comunitària de conductes addictives atendrà amb cita prèvia

El centre de dia Lluís Alcanyís reprén l'atenció presencial de tallers i teràpies grupals amb mesures de prevenció sanitària
05/07/2020 -

El centre de dia terapèutic per a la deshabituació, rehabilitació i reinserció social Lluís Alcanyís ha représ l’atenció presencial dels tallers i teràpies de grup complint amb totes les mesures de prevenció sanitària per a garantir la seguretat de professionals i usuaris. Aquesta setmana s’han iniciat els primers grups de teràpia que acudeixen al centre de dia on a més dels tallers grupals també es dóna una atenció individual i familiar.

La reobertura del centre i volta a l’activitat presencial arriba després que la Junta de Govern Local donara llum verda al pla de desescalada presentat per la regidoria de Sanitat per a reobrir aquest espai municipal i reprendre les sessions, segons el protocol establit pel consistori en el marc del Pla de prudència, responsabilitat i seguretat en la desescalada a la nova normalitat. D’aquesta manera tornen les atencions individuals i els tallers terapèutics i ocupacionals del centre així com les teràpies grupals per al tractament de l’alcoholisme, d’addicció a la cocaïna, de ludopatia i de mares i pares d’adolescents consumidors de cànnabis que es duran a terme de manera presencial amb mesures de protecció i prevenció sanitària.

“El centre de dia Lluís Alcanyís realitza un servei fonamental per a ajudar a les persones que tenen problemes de dependència i de conductes addictives” indica la regidora de Sanitat, Silvia Gómez, qui assenyala que “des de l’Ajuntament portem temps treballant per a poder reprendre aquest servei amb totes les mesures sanitàries i garanties per a usuaris i professionals”. Entre les mesures adoptades, a més de l’ús obligatori de màscara, es realitzaran controls de temperatura corporal i es facilitarà gel hidroalcohòlic a totes les persones que accedisquen al centre, que només seran ateses amb cita prèvia. Pel que respecta a l’immoble s’han emprat cartells i senyalització amb les recomanacions sanitàries.

Encara que durant l’estat d’alarma les sessions terapèutiques s’havien vist interrompudes de manera presencial, els usuaris igualment van rebre assistència de manera telemàtica. En total ha sigut ateses 114 persones, 11 d’elles en situació crítica. Amb posterioritat al confinament han sigut ateses presencialment 51 persones i hi ha programades entrevistes i grups de teràpia per a 112 usuaris més. Precisament aquesta setmana els quatre tècnics del centre de dia han représ el contacte presencial amb el primer grup de teràpia,el de l’addicció a la cocaïna i, per a la setmana vinent, estan previstes les sessions per al d’alcohol, ludopatia i el de pares i mares d’adolescents consumidors de cànnabis. També aquesta mateixa setmana han entrat en funcionament el taller ocupacional i terapèutic amb totes les mesures de protecció i prevenció sanitària.

La regidora de Sanitat ha seguit personalment tot el procés, tant en el període del tancament de la instal·lació i el teletreball, com en la planificació i execució per a la reobertura del centre de dia Lluís Alcanyís.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari