Vila-real activa el Pla de desescalada de Cultura per a ajudar a la producció i economia local

Vila-real activa el Pla de desescalada de Cultura per a ajudar a la producció i economia local
19/06/2020 -

Teatre, concerts i cinema a l’aire lliure són alguns dels espectacles que la Regidoria de Cultura ha preparat per als mesos de juliol i agost a Vila-real. El departament que dirigeix Rosario Royo posarà en marxa el Pla de desescalada de Cultura, complint amb totes les mesures de prevenció per la pandèmia, amb la intenció d’ajudar les produccions locals a pal·liar, en la mesura que siga possible, els efectes que la crisi sanitària està tenint en el sector. Amb una programació cultural basada en l’aliança amb la societat civil, la defensa de lo nostre i la proximitat, el Pla de desescalada de Cultura és una clara aposta per les companyies artístiques locals i alhora, en ser representacions a l’aire lliure en diversos espais de la ciutat, pretén afavorir al comerç i l’hostaleria local.

“La nostra prioritat és col·laborar en la supervivència de la cultura i evitar que es tanquen empreses” afirma la regidora de Cultura qui ha volgut destacar la importància del sector en la localitat “no sols pel gran nombre de companyies artístiques que hi ha sinó per l’excel·lent qualitat de les seues produccions”. “Per això, des del departament, portem temps treballant en aquest Pla de desescalada per a poder adaptar uns espectacles de xicotet format als espais públics de la ciutat de manera que puguem controlar l’aforament i complir amb les mesures de distanciament social” indica Royo.

La plaça Major, la plaça del Mercat Central, la del Llaurador i l’entorn del Centre d’Educació Ambiental del Termet seran els principals escenaris d’una programació cultural diversa tant en el referit a disciplines artístiques com a temàtiques i públic destinatari, dissenyada pel programador de l’Auditori, Tomás Ibáñez.

La setmana arrancarà els dimecres perquè els més xicotets gaudisquen dels contacontes que es narraran en la plaça Major, a partir de les 19.00h, de Satsuma 3.0, Inestable de Titelles, Diana Bernard, Rosabel Canós, Xa! Teatre i Supramúsica. Els dijous a la nit i, seguint la tradició del cinema d’estiu en l’ermita, la façana del Centre d’Educació Ambiental del Termet es convertirà en una pantalla de cinema en la qual es projectaran a partir de les 22.30 hores els documentals Homenatge, #Seguridores, La Família(Dementia),Assemblea,Fishbone i Nit de docs escèniques. Els divendres l’activitat estarà repartida entre la plaça del Llaurador i la plaça del Mercat Municipal. En la plaça del Llaurador es faran les actuacions musicals per la disponibilitat per a muntar escenari i utilitzar camerinos amb representacions operístiques com a L’elisir d’amore o Luisa Fernanda d’Òpera Gourmet o el concert d’estiu de l’orquestra Tàrrega. A més en el Llaurador també es duran a terme els tallers de ball llatí i caribeny del Club de Ball Esportiu Azahar els dies 7,13, 21, 28 i 29 de juliol i els dies 2 i 9 d’agost. Pel que respecta a la plaça del Mercat Municipal, la dansa de Pepa Cases, el teatre de Paraules d’Aire, la poesia de Marcelo Diaz o l’actuació de la Ravalera es podran gaudir en aquest espai del centre de la ciutat els divendres a partir de les 22.00 hores.

Sota el ferm compromís d’ajudar al sector cultural local l’edil ha recordat que durant les primeres fases de l’estat d’alarma es van promocionar obres de xicotet format a través de la televisió local. “Ara, en aquesta etapa de nova normalitat i amb el Pla de renaixement de Vila-real afermem aquest compromís amb una programació cultural que s’adapta a les necessitats i circumstàncies del moment. A més ja estem treballant, en permanent diàleg amb les companyies locals, per a poder preparar espectacles de major format de cara als pròxims mesos”.

Està previst que el Pla de desescalada de Cultura s’aprove dimarts que ve en la Junta de Govern de l’Ajuntament de Vila-real amb el dictamen favorable del gabinet tècnic de desescalada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari