Els negocis de Vila-real de 20 sectors econòmics opten a 550.000 euros d'ajudes en el segon Pla Resistir

Els negocis de Vila-real de 20 sectors econòmics opten a 550.000 euros d'ajudes en el segon Pla Resistir
24/06/2021 -

Els negocis, autònoms i xicotetes empreses de Vila-real d’un total de 20 activitats econòmiques poden optar a un mínim de 2.000 euros d’ajuda per a fer front a les conseqüències de la covid-19, amb la segona convocatòria de la línia Parèntesi del Pla Resistir. La Regidoria d’Economia manté obert fins dilluns que ve, 28 de juny, el termini per a poder presentar les sol·licituds, en unes subvencions que destinen 556.467 euros per a fer costat als sectors econòmics que no es van incloure en la primera convocatòria.

Si en la primera convocatòria les ajudes es dirigien a les activitats més durament afectades per la pandèmia com a hostaleria o centres esportius, en aquest cas les subvencions van destinades a les següents activitats: confecció de peces de vestir exteriors, arts gràfiques, altres activitats d’impressió i arts gràfiques, serveis de preimpressió i preparació de suports, enquadernació, comerç al detall no especialitzat, fleques i pastisseries amb servei de cafeteria o degustació, botigues de tèxtil especialitzades, articles de vestir, cuir i calçat, flors i plantes, joieries, transport per taxi, fotografia, educació preprimària, educació esportiva i recreativa, altres activitats educatives, altres activitats sanitàries, reparació de calçat i articles de cuir, rentada i neteja de peces tèxtils i de pell.

El segon Pla Resistir de Vila-real distribuirà entre aquests sectors la liquiditat que no s’ha consignat en la primera fase del programa, dotat inicialment amb 1,2 milions d’euros -d’ells, 192.000 euros aportats pel consistori-. En la primera fase, es van presentar 328 sol·licituds d’ajudes directes i es van distribuir 726.800 euros, per la qual cosa queden 556.000 euros per a distribuir ara en altres sectors econòmics. Igual que en la primera convocatòria, les subvencions van destinades a empreses amb fins a 10 treballadors, amb una consignació de 2.000 euros per autònom o microempresa, a més de 200 euros per cada treballador.

Com en la primera convocatòria, el departament d’Economia, que dirigeix el tinent d’alcalde Xus Madrigal, ha estat en contacte en tot moment amb les gestories per a facilitar-los de manera directa tota la informació sobre terminis i requisits d’aquesta segona línia d’ajudes. “El nostre objectiu és ajudar a les nostres xicotetes empreses i comerços de tot tipus, que han vist en aquest últim any i mig com la pandèmia per la covid-19 afectava el seu negoci i, amb ell, a tota l’economia local”, assenyala Madrigal. Amb aquest objectiu, s’han flexibilitzat alguns requisits, com el fet de no haver d’estar al corrent de pagament amb l’Administració per a poder sol·licitar les ajudes.

Els 1,2 milions d’euros del Pla Resistir se suma a altres mesures municipals de suport a l’economia local després de la covid-19 com la línia d’ajudes directes als locals d’oci nocturn per valor de 50.000 euros; l’exoneració de la taxa per ocupació de la via pública, que ha suposat al consistori deixar d’ingressar 360.000 euros en dues anualitats o els 500.000 euros consignats en 2020 i 2021 per al Pacte local pel renaixement, a més de la inversió en activitats de dinamització econòmica com la Fira de Nadal o Vila-real Renaix, tots dos amb companyies i grups locals. Aquestes accions eleven l’esforç econòmic en la lluita anticovid fins als prop de quatre milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari