Homenatge, emoció i record en la XXI gala dels Premis Poble de Vila-real

El Departament de Salut de la Plana, els comerciants, la Policia Local i els docents i educadors, guardonats amb els Premis Poble

Homenatge, emoció i record en la XXI gala dels Premis Poble de Vila-real
21/05/2021 -

L’espectacle habitual en totes les gales dels Premis Poble, en aquesta ocasió, va cedir tot el protagonisme al record a les víctimes i homenatge a les persones que han fet front, cara a cara, a la pandèmia de la Covid-19.

L’auditori de Vila-real va viure una vetlada marcada per les restriccions en aforament i l’adaptació a les actuals circumstàncies. Detalls que no van restar en un acte que any rere any se supera i que en aquesta ocasió adquiria una rellevància notable en atorgar els guardons a quatre col·lectius que han sigut fonamentals en el transcurs de la pandèmia. Homenatge, emoció i record van ser les sensacions viscudes en una preciosa posada en escena.

Amb la música de Dolçainers i Tabaleters El Trull, els convidats accedien a l’auditori i a les 20 hores, la gala començava amb la interpretació del Cant dels Ocells, a càrrec de les sopranos Rosanna i Gisela Morales, acompanyades al piano per Natasha García i al violoncel per José Enrique Bouché. Amb una emotiva i simbòlica interpretació el públic va gaudir al mateix temps de la projecció d’imatges que ens recordaven els moments més durs de 2020 a l’hora que centenars de ciris il·luminaven l’escenari. Elegància, paraules i música que feien saltar llàgrimes d’emoció i record.

Seguidament, el director de l’esdeveniment, Juanjo Clemente iniciava els seus parlaments i acabava dirigint-se al primer dels guardonats de la nit. Els comerciants, que tant d’esforç i enginy han hagut d’aplicar en l’últim any, van rebre el premi POBLE de mans de la directora general d’Internacionalització, Maria Dolors Parra. La presidenta d’UCOVI, Carmen Gil, rebia el premi acompanyada pels presidents del Mercat Central, Toni Cuartero, i el Mercat Ambulant, Ignasi Centelles.

Seguidament, Juanjo Clemente va continuar el seu discurs, en aquest cas recordant la tasca i implicació del cos de Policia Local de Vila-real en els moments més difícils de la crisi sanitària. La diputada de Cultura, Ruth Sanz, va entregar el premi al cap de Policia Local, José Ramón Nieto.
En l’equador de la gala, les sopranos, Rosanna i Gisela Morales tornaven a l’escenari amb la pianista Natasha García per a posar en escena la simbòlica cançó de Lluís Llach, Que tinguem sort. De nou el públic podia observar les imatges de l’esperança d’una societat que aspira a renàixer i tornar més forta.

L’emotiu aplaudiment del públic portava a l’acte al lliurament del tercer dels guardons. Juanjo Clemente va exposar la dedicació i la creativitat que han tingut mestres, professors i també el personal no docent que treballa en els centres educatius per a continuar ensenyant els alumnes i evadir-los del malson que ens ha envoltat en els últims mesos. Va ser la directora territorial de Presidència, Eva Redondo, en representació del president de la Generalitat, Ximo Puig, qui entregava el Premi Poble a un grup de docents que van representar tots els àmbits educatius. Rebia el premi, Vicent Esteve, acompanyat per Juanjo Ruíz, Maite Cabrera i Meritxell Rubert.

L’última de les distincions de la nit adquiria un significat doblement entranyable. El Departament de Salut de la Plana i tots els professionals que l’integren són els qui més han patit aquesta situació d’emergència sanitària. Juanjo Clemente va repassar la valentia i el lliurament dels sanitaris, els moments més durs als quals han hagut de fer front i va acabar demanant la presència de l’alcalde José Benlloch perquè entregara el Premi Poble al gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira.

Amb una foto de família del conjunt de guardonats, els Premis Poble s’acomiadaven com sempre, amb l’Himne a Vila-real, cantat per la Coral Sant Jaume però amb un original muntatge audiovisual com a signe de respecte, prudència i prevenció al públic assistent.

L’organització va emplaçar als convidats a uns Premis Poble 2022 amb el desig i esperança que puguen recobrar tota la seua intensitat. Així també a tot el públic que gràcies a l’enregistrament en streaming per les plataformes de revista Poble i les televisions van poder seguir la gala en directe.GUARDONATS 2021

Policia Local de Vila-real

Pels 168 anys de servei als ciutadans, pels 114 agents que integren el cos i per les 20 unitats d’especialització que treballen pel benestar dels vila-realencs des de 1853. Per ser la guàrdia municipal més antiga de tota la província i una de les pioneres a la Comunitat Valenciana. Pels reconeixements internacionals que l’han convertida en un referent més enllà de les nostres fronteres i per protegir, ajudar i vetlar sempre a la societat local.

Personal docent i educadors

Per la seua vocació i treball diari, per ensenyar als més de 8.600 alumnes en aquest curs i fer-lo amb les circumstàncies amb les quals han hagut d’adaptar-se a una situació insòlita que ha posat a prova el sistema educatiu. Per viure amb dedicació i esforç el repte més gran de l’últim segle, per la seua flexibilitat, per les seues responsabilitats, per a ser un exemple i perquè no oblidem mai que l’educació és la clau per a l’èxit de la vida.

Departament de Salut de la Plana

Per les seues dues dècades oferint sanitat pública, universal i de qualitat a les comarques de la Plana Baixa i l’Alt Millars, que aglutina 14 centres de salut i 29 consultoris auxiliars. L’hospital cobreix l’assistència a 190.000 ciutadans, amb 13.500 ingressos, 10.100 intervencions, 64.500 urgències i 233.000 consultes d’especialitats anuals. Compta amb vora 250 llits en habitacions individuals i més de 1.500 professionals sanitaris. És l’autèntic referent sanitari per la lluita contra el virus i per salvar la vida de tantes persones.

Comerciants locals

El comerç de Vila-real, amb UCOVI, l’associació de venedors del mercat ambulant i el Mercat Central, com a principals eixos, sempre ha format part de l’ADN dels vila-realencs. Per ser referents comarcals, subministrant també en moments complicats a pobles i ciutats del voltant amb més d’un miler d’establiments, formant el teixit que denominem xicotet comerç, el més gran en atenció, qualitat i garanties que sempre hem de secundar i potenciar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari