La inversió de Vila-real per la COVID-19 supera els 2 milions amb més de 100 accions en 10 plans

La inversió de Vila-real per la COVID-19 supera els 2 milions amb més de 100 accions en 10 plans
25/09/2020 -

L’Ajuntament de L’Ajuntament de Vila-real ha impulsat més de deu plans amb més de 100 accions des de març per a donar resposta a la situació de crisi sanitària per la COVID-19 amb cost superior als dos milions d’euros. Aquest és el balanç que l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha realitzat hui davant els mitjans de comunicació i en el qual, a més de repassar la gestió i la planificació de l’equip de govern en aquests mesos, ha anunciat el començament de la nova fase de convivència amb el virus per a reobrir per complet la ciutat i els serveis municipals a partir d’octubre “amb totes les mesures i protocols de prevenció, amb prudència i amb responsabilitat” però “evitant que la por ens paralitze, perquè la paràlisi ens pot portar a la ruïna i a perdre moltes oportunitats i recursos que ja no podrem recuperar quan això passe”.

Benlloch ha recordat que “des del primer moment hem treballat des de la reflexió i la planificació”, creant “primer un comandament únic durant la fase de confinament i després, en la de desescalada, sent el municipi pioner a crear un gabinet tècnic que ha permés no sols als diferents departaments reprendre l’activitat amb un assessorament i garanties de seguretat, sinó també a la societat civil, ajudant a les entitats locals que ho han necessitat en el procés de reinici de la seua activitat complint amb tots els protocols de prevenció”. Entre els més de deu plans que s’han impulsat en les etapes de confinament i desescalada destaca el Pla d’iniciatives municipals COVID-19, la Mesa política pel Renaixement de Vila-real, el Pla de desescalada de la participació social, el Pla d’impuls i priorització de projectes pendents, el Pla de xoc dels Serveis Públics o el Pla de retorn físic a l’escola, entre altres.

Aquests plans, al costat d’altres accions activades pels diferents departaments municipals, sumen més de 100 accions en resposta a la crisi per la COVID-19, tal com ha subratllat l’alcalde en la seua compareixença. Aquestes mesures es distribueixen en àmbits com l’atenció ciutadana i prestació de serveis; mesures sanitàries, d’higiene i seguretat; atenció social; solidaritat ciutadana; mesures fiscals; serveis públics; educació; mobilitat; reactivació econòmica i accions per al renaixement de la ciutat, entre altres. “Tots aquests mesos hem estat treballant en els despatxos de l’Ajuntament, que en cap moment ha estat tancat, perquè havíem d’actuar davant la crisi però també per a planificar de cara a aquesta nova fase”, que el primer edil ha denominat de “convivència amb el virus”. “Hem de ser capaços d’elevar-nos i que els arbres no ens impedisquen veure el bosc, que el virus no ens faça perdre de vista que hi ha molt més”, ha assegurat.

Per aquest motiu, els esforços de l’equip de govern se centraran en que la ciutat vaja reprenent l’activitat, sempre amb les mesures de prevenció corresponents, i “farem tot allò que siga a la nostra mà per a dinamitzar Vila-real, per a generar activitat i generar il·lusió”. Benlloch assenyala que a partir de l’1 d’octubre estaran ja obertes totes les instal·lacions esportives i arrancarà una nova campanya d’activitats, amb tots els protocols avalats per la Càtedra de l’Esport de la Universitat Politècnica de València” i recorda que “la ciutat estarà ja de nou completament reoberta pel que fa a serveis municipals”, amb les mesures de prevenció i limitacions establides per les autoritats sanitàries. De fet, l’alcalde ha remarcat que “ja estem a poc a poc avançant en aquesta reactivació, amb la reobertura de mercats ambulants, activitat cultural i musical amb iniciatives com Vila-real Renaix o Vila-real Alive, el festival Real Jazz, o els actes taurins a partir d’aquest cap de setmana”. “El nostre esforç és evitar que la por ens paralitze, perquè la paràlisi porta a la ruïna. Al virus cal tindre-li respecte, però amb prudència i responsabilitat hem de seguir avant”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari