La Policia Local de Vila-real, pionera a formar als usuaris de vehicles de mobilitat personal sobre normativa i seguretat

La Policia Local de Vila-real, pionera a formar als usuaris de vehicles de mobilitat personal sobre normativa i seguretat
13/11/2023 -

La Policia Local de Vila-real torna a ser pionera en la formació amb una activitat oberta a la ciutadania sobre la normativa de circulació i seguretat per a usuaris de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). Es tracta d’un curs bàsic al qual pot assistir qualsevol usuari de VMP, major de 14 anys, i que abordarà qüestions bàsiques que ajuden a millorar la seguretat dels usuaris d’aquests vehicles així com d’altres conductors i vianants. La regidora de Seguretat Pública i Emergències, Silvia Gómez, ha assenyalat que aquest curs complementa el treball que l’Ajuntament està realitzant per a actualitzar l’Ordenança Municipal de Trànsit que regularà l’ús urbà de vehicles de mobilitat personal i que està previst que puga aprovar-se en breu.

“Els VMP, especialment els coneguts patinets elèctrics, són alternatives de mobilitat sostenible que han arribat per a quedar-se i que cada vegada tenen més ús entre la ciutadania, per això és important que els usuaris i usuàries coneguen la normativa general perquè puguen circular de manera segura i facilitar la convivència d’un nombre cada vegada major de mitjans de transport”, assenyala la regidora. Silvia Gómez ha incidit sobretot en la necessitat que els joves, que són els principals usuaris d’aquesta mena de vehicles, “coneguen la normativa i siguen conscients de la necessitat de respectar-la per la seua seguretat i la de la resta de persones que es desplacen per la via pública”. Entre els aspectes que es tractaran en el curs està la documentació necessària per a l’ús d’aquests vehicles, l’assegurança, els elements de seguretat que són obligatoris, els llocs pels quals està permés circular en patinet, els canvis normatius a partir de 2024, les regles bàsiques de seguretat viària així com altres consells bàsics.

El curs, que és gratuït, s’impartirà el dissabte 2 de desembre a l’Escola de Formació Policial de la Policia Local, d’11.00 a 12.00 hores. Els interessats poden inscriure’s en aquest enllaç https://cutt.ly/swe9qlwh fins a completar aforament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari