Les ajudes anti covid arriben ja als afectats amb el pagament de les subvencions directes i la bonificació del 95% de l'IBI

L’alcalde ha signat hui la transferència del primer paquet del Pla Resistir per import de 396.600 euros per a un total de 173 beneficiaris

Les ajudes anti covid arriben ja als afectats amb el pagament de les subvencions directes i la bonificació del 95% de l'IBI
22/04/2021 -

Les ajudes per a alleujar les dificultats dels sectors econòmics més afectats per la crisi de la covid-19 arriben ja als beneficiaris a través de subvencions directes i la bonificació de l’Impost de Béns Immobles (IBI) que finalment serà del 95% per a totes les sol·licituds que complisquen els requisits. L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha signat hui la transferència del primer paquet de les ajudes Parèntesi, incloses en el Pla Resistir, i destinades als sectors econòmics més afectats per la pandèmia, que beneficiaran, en aquesta primera remesa, a un total de 173 autònoms i microempreses per import de 396.600 euros.

A més, el primer edil ha rubricat també hui l’ordre perquè el departament de Tresoreria procedisca a abonar les ajudes municipals directes per al sector de l’oci, amb una quantia total de 50.000 euros, que s’ingressaran la setmana vinent. A aquests tràmits s’uneix el dictamen favorable en la comissió informativa celebrada hui de la bonificació del 95% de l’IBI per als establiments comercials i d’hostaleria, que de moment beneficiarà a 187 locals, i que s’aprovarà en el ple ordinari del pròxim dimarts.

“Complim amb el compromís adquirit amb els sectors més afectats per aquesta crisi, especialment l’hostaleria i l’oci, i les ajudes estan arribant ja, malgrat no tindre encara en vigor el pressupost d’enguany”, ha asseverat Benlloch, qui ha recordat que tant el paquet de 50.000 euros per als locals d’oci com la bonificació del 95% de l’IBI per als negocis, la quantia dels quals ascendeix a 300.000 euros, “són dues ajudes municipals impulsades des de l’Ajuntament per a ajudar, en la mesura de les nostres possibilitats, als qui pitjor l’estan passant en aquest moment”. “Demostrem la nostra capacitat de diàleg, complim la paraula donada al comerç i l’hostaleria, representats per Ucovi i Ashiovi, i escoltem els afectats, ja que les ajudes directes a l’oci han sigut pactades en quantia i forma amb els propis afectats”, subratlla l’alcalde.

Respecte al Pla Resistir, hui s’ha efectuat la transferència del primer paquet, per import de 396.600 euros que es repartiran entre 173 beneficiaris, encara que la previsió, segons l’alcalde, és que en el termini d’una setmana es pague la totalitat d’ajudes aprovades. Cal recordar a aquestes subvencions, finançades entre la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament i la Diputació per un import total d’1,2 milions d’euros, es van presentar un total de 328 sol·licituds.

Les ajudes directes a l’oci, que suposen una injecció de 50.000 euros, també es preveu que arriben la setmana vinent als afectats, ja que hui mateix l’alcalde ha signat l’ordre perquè el departament de Tresoreria procedisca al pagament d’aquestes subvencions.

Finalment, la bonificació de l’IBI als locals comercials i d’hostaleria, que serà del 95% per a tots els sol·licitants que complisquen els requisits, s’ha dictaminat hui de manera favorable en la comissió informativa i s’aprovarà en el ple ordinari del dia 27 d’abril. En aquest cas, de les 350 sol·licituds, de moment es bonificaran un total de 187, ja que la resta estan en procés d’esmena de documentació o errors en la sol·licitud. L’import global previst d’aquesta mesura és d’uns 300.000 euros.

Cal recordar que ahir mateix l’Ajuntament i la Fundació Caixa Rural Vila-real van presentar una altra de les iniciatives municipals dirigides a la reactivació econòmica de la ciutat durant la pandèmia: la targeta Fem poble, que permetrà obtindre una bonificació de fins a 40 euros per compres en comerços i serveis de Vila-real. El consistori aporta 100.000 euros a aquest projecte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari