Vila-real aprova el pagament de 742.000 euros a proveïdors

Vila-real aprova el pagament de 742.000 euros a proveïdors
15/04/2020 -

El primer ple de l’Ajuntament de Vila-real celebrat de manera telemàtica en la història de la institució ha aprovat aquest matí el pagament de 742.000 euros a proveïdors que van fer treballs per al consistori durant el passat exercici; amb aquesta aprovació, són ja 2,4 milions d’euros els que l’Ajuntament ha abonat en les dues últimes setmanes a empreses, moltes d’elles locals, seguint la directriu d’Alcaldia de prioritzar el pagament a proveïdors en aquest moment de crisi provocada per la pandèmia de COVID-19. La sessió, amb caràcter extraordinari, s’ha realitzat a través de mitjans electrònics, estant únicament presents en el saló plenari l’alcalde de la localitat, José Benlloch, el secretari i l’interventor, mentre que els 24 edils de la corporació han intervingut per videoconferència, ateses les mesures de prevenció per la pandèmia.

El plenari, a proposta de l’alcalde acceptada per tots els grups polítics, ha començat amb un minut de silenci per totes les víctimes del coronavirus, les persones que han perdut la vida durant aquesta crisi sanitària, els qui estan patint i les seues famílies i ha acabat amb un aplaudiment en reconeixement a tots aquells que estan lluitant contra el virus i treballant per a superar aquesta situació.

Les quatre relacions de despesa que ascendeixen a 742.000 euros s’han aprovat amb el vot favorable de l’equip de govern de PSPV i Unides Podem, i l’abstenció dels partits de l’oposició, PP, Compromís, Ciutadans i Vox. El regidor d’Economia, Xus Madrigal, ha explicat que les factures corresponen a serveis com a neteja, manteniment, teleassistència, publicitat, impremta, etc. la tramitació de les quals s’ha retardat per diferents motius o que no tenien consignació pressupostària en el moment en què es van realitzar però que eren totalment necessaris i que estan acreditats pels corresponents tècnics i regidors delegats.

L’edil ha assenyalat la importància de donar llum verda a aquests pagaments en un moment en què la crisi sanitària ha provocat el cessament d’activitat de moltes empreses o la caiguda de facturació i “els grans perjudicats són aquelles empreses o autònoms sense pulmó econòmic per a fer front a aquests mesos de paralització”. Pel que l’edil ha demanat el suport a l’oposició per a aprovar aquests pagaments que suposen “injectar economia de manera directa al carrer”.

Madrigal ha recordat que, malgrat les dificultats econòmiques que arrossega l’Ajuntament, que només en 2019 va haver d’abonar més de tres milions d’euros per l’urbanisme, això “no farà parar la gestió d’aquest equip de govern” i ha apel·lat als partits polítics a la unitat “seguint l’exemple del treball coordinat de la societat vila-realenca durant aquesta crisi sanitària”.

Per part seua, l’alcalde, José Benlloch, ha agraït als partits de l’oposició les propostes que durant aquestes últimes setmanes han traslladat a l’equip de govern per a ajudar des de l’Ajuntament al fet que les famílies i l’economia puguen tirar avant i ha assenyalat que “en algunes qüestions ens trobarem i podrem arribar a acord i en unes altres, no”, però ha valorat com a positiva aquesta línia de treball conjunt. En aquest sentit, ha recordat que, seguint la prioritat d’atendre als qui més el necessiten, el consistori té al dia el pagament de les ajudes socials.

Finalment, Benlloch ha llançat un “missatge d’optimisme” perquè “estic molt segur que Vila-real, que és un poble emprenedor que ha sabut eixir de mil problemes, ara també ho farà, amb el pulmó industrial potent que tenim i altres sectors com l’agroalimentari, que també està donant la cara i lluitant, confiem que anem ser capaces d’eixir. Des de l’Ajuntament donarem exemple per a intentar ajudar el màxim possible, dins dels nostres recursos”, ha conclòs l’alcalde. La sessió, que s’ha emés en streaming pel canal de YouTube de l’Ajuntament, ha finalitzat amb l’aplaudiment unànime per tots aquells que treballen per a superar la pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari