Vila-real recupera aquest divendres les dues línies de l'autobús urbà gratuït Groguet i donarà cobertura als mercats ambulants

Vila-real recupera aquest divendres les dues línies de l'autobús urbà gratuït Groguet i donarà cobertura als mercats ambulants
21/05/2020 -

L’autobús urbà gratuït Groguet tindrà operatives des d’aquest divendres les dues línies (L1 i L2) i les seues variants de manera que el servei va recuperant la normalitat de rutes, encara que amb alguns retocs, prèvia a l’estat d’alarma. Durant les setmanes de confinament, el servei s’havia adaptat a la situació, mantenint únicament la línia 1, reforçada per a cobrir alguns punts com l’Hospital de la Plana, mentre que la línia 2 s’havia suprimit temporalment.

Des d’aquest divendres, es reactiva aquesta línia 2, que opera els caps de setmana, i a la qual s’han afegit per al servei del dissabte tres noves expedicions (08.00 hores-08.30 hores-09.00 hores) amb l’objectiu de donar una major cobertura als mercats ambulants, tant al d’alimentació que des del 2 de maig està instal·lat provisionalment els dissabtes en l’aparcament de l’avinguda Matilde Salvador (enfront del Palau de Justícia) i que ja comptava amb servei especial aquestes setmanes, com el mercat de roba i complements que a partir del 30 de maig s’emplaçarà, també de manera temporal en la Ciutat Esportiva Municipal.

D’altra banda, segons informen des del departament de Mobilitat, amb motiu del pla de millora d’espais per a vianants que ha implementat l’Ajuntament amb el tall de diversos trams de vials per a facilitar la mobilitat de les persones i ajudar a dinamitzar l’economia, la línia 2 es veu afectada. Concretament, el tall al trànsit de l’avinguda La Murà fa que l’autobús haja de desviar el seu recorregut per l’avinguda Cedre, avinguda França, carrer Borriana i novament s’incorpora al seu traçat habitual, quedant fora de servei la parada habitual de l’avinguda La Murà i sent substituïda per la parada provisional situada en el número 28 de la mateixa avinguda (antiga Cambra Agrària) que estarà senyalitzada provisionalment a aquest efecte.

Així mateix, a causa del tall del carrer Ermita a l’altura de la plaça de l’Estadi de la Ceràmica, el recorregut la línia 2-B (Termet) es desvia pel carrer Comte Ribargorça, Onda, Vilanova i la Geltrú, Ambaixador Mascarell i novament s’incorpora al seu traçat habitual.

Des del departament de Mobilitat recorden a més que no estan actives les parades de l’IES Miralcamp i el Centre de Tecnificació Esportiva, en estar totes dues infraestructures fora de servei per a la ciutadania. Així mateix, s’han eliminat les expedicions de la línia 2 de les 22.30, 23.00 i 23.30 hores dels divendres, dissabtes i vespres de festius. Durant el dia de hui i demà es procedirà a actualitzar la cartelleria i senyalització en totes les parades de l’autobús urbà gratuït per a informar la ciutadania dels canvis en el servei. A més a més, recorden que els usuaris han de complir les corresponents mesures de prevenció i higiene establertes per les autoritats sanitàries como, entre d’altres, l’ús obligatori de màscara.

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha subratllat la importància de recuperar les dues rutes de l’autobús urbà ara que progressivament es recupera l’activitat econòmica i els desplaçaments de persones garantint un transport públic que permet una mobilitat sostenible i gratuïta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari