Vila-real redefinirà el pla contra l'absentisme escolar per a actuar davant la nova realitat de la formació a distància

Vila-real redefinirà el pla contra l'absentisme escolar per a actuar davant la nova realitat de la formació a distància
22/04/2020 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha mantingut hui una reunió telemàtica amb els directors dels centres educatius tant públics com concertats de la ciutat per a repassar la situació actual davant la crisi per la pandèmia de COVID-19 i la seua afecció al desenvolupament del curs escolar. Després de la trobada amb els 19 directors -en la qual ha participat també la regidora d’Educació, Aida Beteta- Benlloch ha explicat que els responsables dels centres educatius li han traslladat algunes problemàtiques puntuals en relació a l’absentisme escolar, després d’haver detectat casos d’algunes famílies que no estan seguint la programació educativa ni estan en contacte amb els seus centres; davant aquesta preocupació manifestada pels docents, l’alcalde ha donat instruccions al departament d’Educació de redefinir el pla municipal d’absentisme escolar per a adaptar-lo a la nova realitat de la formació a distància i investigar aquestes problemàtiques.

“Iniciarem una investigació d’aquests casos en els quals els alumnes no estan seguint les classes ni la formació de manera telemàtica perquè volem saber el motiu, ja que des de l’Ajuntament hem estat treballant en les últimes setmanes per a proporcionar mitjans electrònics a les famílies que els necessitaven per a poder continuar amb el curs de manera telemàtica”, ha explicat l’alcalde. Encara que Benlloch ha incidit en què “es tracta de casos puntuals i majoritàriament les famílies estan complint”, sí que ha remarcat que “si és necessari, s’activaran les mesures corresponents a través de la Policia Local o els tècnics d’Educació i Serveis Socials per a investigar i conéixer les causes d’aquest absentisme”. L’alcalde ha recordat “la responsabilitat que tenen pares i mares a l’hora de garantir que els seus fills i filles continuen amb el curs escolar a distància perquè pot estar en joc el seu futur acadèmic”.

En aquest sentit, ha volgut agrair de manera especial tant als pares i mares com al professorat l’esforç que estan realitzant en aquests moments tan complicats per a poder continuar amb el desenvolupament del curs i ha demanat als directors que traslladen aquest agraïment a tots els docents.

D’altra banda, en la reunió s’han tractat altres qüestions relatives al procés d’escolarització per al curs 2020-2021. En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que l’Ajuntament està a l’espera de conéixer el calendari definitiu que marque la Conselleria d’Educació. Benlloch ha brindat la col·laboració municipal tant per a ajudar els centres a donar-se a conéixer a les famílies a través de fórmules alternatives a les tradicionals jornades de portes obertes com durant el procés d’escolarització, que en principi es realitzarà de manera telemàtica. No obstant això, l’alcalde s’ha mostrat favorable al fet que, en alguns casos, es permeta “sempre de forma ordenada i garantint les mesures de prevenció sanitària, que algunes famílies puguen fer aquests tràmits de manera presencial perquè la bretxa digital no genere dificultats en aquest sentit”.

Finalment, en la trobada també s’ha valorat l’impacte de les mesures que l’Ajuntament de Vila-real ha impulsat al costat d’entitats socials com Creu Roja, Càritas, Joventut Antoniana o Sant Vicent de Paúl per a atendre les famílies amb menys recursos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari