La Generalitat abona a Vila-real un milió d'euros en cinc mesos i redueix un 86% el deute

Benlloch valora la “sensibilitat” del Consell en la pitjor crisi sanitària de la història

La Generalitat abona a Vila-real un milió d'euros en cinc mesos i redueix un 86% el deute
16/09/2020 -

La Generalitat Valenciana ha transferit en els últims cinc mesos prop d’un milió d’euros a l’Ajuntament de Vila-real, reduint en un 86% el deute que mantenia amb el consistori. L’alcalde, José Benlloch, ha volgut destacar la “sensibilitat” del Consell que lidera Ximo Puig amb el municipi, en una situació especialment delicada com l’actual.

“En aquesta situació amb la qual ens està tocant bregar, queda clar que hi ha dues formes molt diferents, quasi contraposades, de gestionar les crisis. Mentre que en 2011, quan vam arribar a l’equip de govern amb una greu crisi econòmica i financera, vam trobar un Govern de la Generalitat del PP tancat i que donava l’esquena als ajuntaments, en aquesta crisi sanitària, econòmica i social el Consell de Ximo Puig ens escolta i ens ajuda”, valora Benlloch. L’alcalde recorda que, amb els executius populars, va ser necessari fins i tot acudir als tribunals pels 1,9 milions d’euros de deute de la Biblioteca Universitària del Coneixement, que finalment va assumir també l’actual govern valencià; deute que se sumava a ajudes socials, personal o programes pendents de pagament. “Ara, per contra, i enfront de la pitjor crisi sanitària i social de la història, el Govern valencià s’ha mostrat sensible i ha abonat en temps rècord pràcticament tot el que devia de 2019”, agrega l’alcalde. “Ho ha fet, a més, malgrat les greus dificultats econòmiques heretades del PP i l’increment de la despesa que ha suposat per a les arques autonòmiques la crisi del coronavirus”, afegeix.

En concret, la Generalitat Valenciana ha abonat des del mes de maig passat un total de 942.303 euros, per la qual cosa queden pendents de saldar 153.672 euros. “Aquestes xifres suposen que s’ha reduït el deute autonòmic amb Vila-real en un 86% en només cinc mesos, deixant la quantitat pendent de pagament en xifres que entren dins de la normalitat en les relacions entre administracions”, detalla Benlloch, qui espera que prompte puga saldar-se íntegrament el deute.

“Per descomptat, continuarem reclamant, com hem fet sempre, que arribe a Vila-real el que ens correspon i que les obligacions contretes amb els vila-realencs siguen satisfetes, vinguen d’on vinguen. Ho vam fer amb el PP i ho fem també ara. Afortunadament, ara trobem un Govern autonòmic que respon i ens ajuda, que entén les dificultats municipals i la necessitat de liquiditat i finançament dels ajuntaments, sobretot en les circumstàncies extraordinàries de la COVID-19”, argumenta. Benlloch recorda, referent a això, que l’Ajuntament va remetre el febrer passat un requeriment formal a la Generalitat perquè saldara el deute amb el consistori arrossegat des de 2019. “Per al govern municipal, l’interés dels vila-realencs està per damunt de tot i així ho hem demostrat sempre”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari