La pandèmia no frena el sentiment de la Setmana Santa de Vila-real

Aquest Divendres Sant una nova tamborada crearà l’atmosfera d’una de les processons més significatives de la festa religiosa

Ajuntament de Vila-real

La pandèmia no frena el sentiment de la Setmana Santa de Vila-real

“Vila-real no volia deixar arrere les possibilitats que ens ofereixen les noves tecnologies”. A aquestes paraules, Diego A. Vila, regidor de Festes i Turisme de Vila-real, celebra que malgrat la quarantena per a frenar la propagació del coronavirus, l’esperit religiós de la Setmana Santa es mantinga a la ciutat per a feligresos i veïns i veïnes. I és que aquesta nit, la tamborada tornarà a marcar la tradicional marxa de processó del Divendres Sant per a reviure els moments més emocionants d’aquestes dates.

A les 20:30h, la Junta Central de Setmana Santa ha convocat als seus feligresos perquè facen sonar els seus bombos i tambors des dels balcons i tremole, així, tota la ciutat, com ja va ocórrer dimecres passat i el Diumenge de Rams, quan va començar aquesta iniciativa. “Veient com la gent es bolca en els aplaudiments cada dia a les 20.00, la Junta Central va pensar que era bona idea fer el mateix però amb la nostra Setmana Santa i es va plantejar organitzar una tamborada per al Diumenge de Rams, en la qual fins i tot van eixir veïns amb les seues casseroles per a unir-se. Per això, convoquem una nova el Dimecres Sant i aquest Divendres Sant, quan començarien les processons si poguérem celebrar-les físicament”, explica Vila.

El regidor recorda, en aquest sentit, que Vila-real segueix amb la seua petició perquè la seua festa passe de ser d’Interés Turístic Provincial al reconeixement autonòmic. “Ara mateix les tramitacions estan parades, però aquesta idea no sols pretén crear l’ambient religiós d’aquesta data, sinó també seguir amb la nostra reivindicació per a aconseguir ser Festa d’Interés Turístic Autonòmic”, assegura.

Malgrat que reconeix que va ser difícil suspendre aquests actes, Vila celebra que la ciutadania s’haja bolcat en les activitats organitzades des del consistori i l’entitat religiosa sota el lema “Celebrem junts i units la Setmana Santa des de casa”, com el concurs de rams i palmes amb materials de casa o el concurs de dibuix del Diumenge de Rams que s’ha ampliat a la Setmana Santa en global pel seu èxit entre els més xicotets i fins i tot majors. “Ens han enviat al voltant de 40 fotos amb les creacions i el nostre propòsit és tornar a celebrar-lo l’any que ve per a motivar als més xicotets a viure l’emoció d’aquestes festes”.

Així, aquesta vesprada, a les 20:30h, la tamborada que marca la processó del Divendres Sant – que l’any passat va ser suspesa per les pluges- farà tremolar tota la ciutat per a plantar cara a la pandèmia i reivindicar el seu reconeixement més enllà de la província. Una activitat que se suma a la programació especial de Teve4, que emetrà processons i actes antics, així com misses a porta tancada, per a viure la Setmana Santa de Vila-real des de casa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari