La targeta moneder de Vila-real bonificarà el 10% de les compres a la clientela

El regidor d’Economia destaca la importància de comprar en el comerç local per l’economia circular que genera i la qualitat dels seus productes

La targeta moneder de Vila-real bonificarà el 10% de les compres a la clientela

La pandèmia del coronavirus ha posat en perill molts projectes empresarials a curt, mitjà i llarg termini, amb la incertesa com a principal problema. Ara, amb la reculada i la fi de la desescalada, l’Ajuntament de Vila-real ha decidit impulsar la targeta ‘Fem Poble Vila-real’, una iniciativa que té com a objectiu impulsar el comerç local i l’estalvi de les famílies del municipi davant les dificultats que venen.

Així ho explica el regidor d’Economia, Xus Madrigal, que demana a la ciutadania confiar en el comerç i les botigues de barri més que mai. “Els nostres comerciants han estat molt preocupats més que pels seus negocis per la crisi sanitària i també per les dificultats per a obrir. Els que més problemes han tingut han sigut els relacionats amb l’oci per les restriccions de les autoritats però a poc a poc s’han pogut adaptar i em consta que ja estan donant servei tots”, celebra.

Davant les dificultats a les quals s’enfronten comerciants, empresaris i empresàries i equips de treballadors, el consistori ha anunciat la posada en marxa de ‘Fem Poble Vila-real’, una targeta moneder que els veïns i veïnes poden recarregar com consideren per a realitzar les seues compres al poble. A canvi, se’ls bonificarà un 10% fins a un màxim de 200 euros, per la qual cosa, per exemple, poden estalviar 20 euros.

Madrigal explica que a més d’ajudar les botigues a ser més competitives i als usuaris i usuàries a aconseguir estalviar una mica més, podrien aconseguir-se més avantatges i descomptes exclusius, encara que de moment no es coneixen més detalls.

Tal com ha avançat, de moment s’ha desenvolupat una fase de treball mecànic per a veure com podria funcionar aquesta iniciativa i ara el consistori està reunint-se amb els negocis per a adaptar-se a les seues necessitats en mesura del possible. “Al cap i a la fi, ells són els que més entenen d’aquest assumpte i saben més que ningú el que vol la clientela a l’hora de comprar a les seues botigues”, subratlla el regidor.

Madrigal posa en valor la importància de l’economia circular pels beneficis per al conjunt de la ciutat i afig que, més enllà d’un benefici econòmic, existeix el sentimental: “El comerç local és de proximitat i això suposa que es coneix al client i les seues necessitats, la qual cosa és fonamental. Ara més que mai cal posar-ho en valor perquè durant aquests mesos ha sigut molt trist veure que érem com un poble dormitori, per això necessitem valorar els productes de qualitat que ens ofereixen les nostres botigues i contribuir al fet que continuen fent-lo”.

De moment no hi ha data confirmada per a demanar aquesta targeta a l’ajuntament perquè dependrà de les opinions del teixit comercial, però el que sí que s’ha confirmat és que l’objectiu és que “arribe per a quedar-se més enllà del que dure la pandèmia”. “Per a nosaltres, la prioritat no és tant donar ajudes directes perquè les nostres competències com a administració local estan molt limitades, sinó que preferim facilitar el treball”, destaca el regidor.

Ajudes per al comerç amb la sanitat com a prioritat

El regidor d’Economia ha insistit que des del consistori s’ha prioritzat la situació sanitària provocada pel coronavirus des que es va decretar l’estat d’alarma. En aquest sentit, i en línia amb l’assenyalat, Vila-real ha renunciat a les taxes d’ocupació de la via pública per a tota mena de negocis que ho requeriren, que es tradueix en 180.000 euros.

Així mateix, s’ha posat en marxa la Mesa Local del Pacte pel renaixement de Vila-real, formada pels representants de tots els grups polítics municipals, que ha destinat 250.000 euros, la meitat del seu pressupost, a la regidoria d’Economia per a impulsar projectes de recuperació i impuls del teixit comercial local.

Madrigal també destaca que s’ha pogut ajudar als comerços i locals d’hostaleria que compten amb terrasses ampliant els seus permisos perquè pogueren tindre un aforament del 100% des de l’inici de la desescalada, complint amb la distància de seguretat de dos metres entre taules.

De moment s’està treballant en el desenvolupament d’aquesta targeta, que compta amb una partida de 100.000 euros per a bonificar el consum local i el suport de tots els grups polítics a través del Pacte Local pel Renaixement de Vila-real.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari