Tots Units porta el seu suport social i laboral a 1.056 persones en 2021, en el marc de l'aliança de l'Ajuntament amb la societat

La regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez, el president de la Fundació Tots Units, Enric Reverter, i la gerent, Charo Castelló, presenten la memòria anual de l’entitat, que va aconseguir la inserció sociolaboral de 132 persones

Tots Units porta el seu suport social i laboral a 1.056 persones en 2021, en el marc de l'aliança de l'Ajuntament amb la societat
29/07/2022 -

La Fundació Tots Units va oferir ajuda, formació i intermediació laboral a un total de 1.056 persones durant l’any 2021, un exercici encara marcat per la pandèmia durant el qual s’ha aconseguit la inserció laboral de 132 persones vulnerables. La regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez, ha acompanyat aquest matí al president de Tots Units, Enric Reverter, i a la seua gerent, Charo Castelló, en la presentació de les dades del passat exercici. Una memòria que, assenyala Gómez, reflecteix “la importantíssima labor de la Fundació Tots Units per a ajudar a la inserció sociolaboral de col·lectius que, d’una altra manera, tindrien quasi impossible accedir al mercat laboral i, amb ell, a l’autonomia necessària per a desenvolupar el seu projecte vital”. “Un exemple de la importància de la nostra aliança amb la societat, que permet arribar on l’Ajuntament no pot per a millorar la vida de les persones; la nostra prioritat”, agrega la responsable de Serveis Socials.

“Venim d’una situació molt complicada, pràcticament encadenant la crisi immobiliària, la covid-19 i ara la crisi per la guerra d’Ucraïna. I tot indica que vindran moments encara més difícils. La Fundació Tots Units està i estarà ací per a ajudar als més vulnerables, als últims dels últims, a superar la situació”, assenyala Reverter. Per a això, Tots Units ofereix tres serveis principals d’intervenció: acollida i orientació, amb 746 usuaris dels quals 352 (el 62%) són de Vila-real; la formació ocupacional (177), amb activitats com el taller prelaboral; i el programa d’intermediació laboral, amb 131 altes noves i 132 persones inserides, el 90% d’elles de Vila-real. Sobre aquest tema, el president de l’entitat recorda que Tots Units té la seua seu a Vila-real, encara que manté una vocació de servei comarcal i provincial.

La gerent de la Fundació, per part seua, ha agraït l’esforç i la col·laboració del teixit empresarial per a fer possible la missió d’inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables amb la qual va nàixer Tots Units fa més de tres dècades, de la mà de Càritas Diocesana. “Durant la pandèmia, ha sigut molt difícil trobar empreses on poder realitzar les pràctiques, però estem de nou en la senda i volem agrair l’esforç del teixit empresarial del territori per fer-lo possible”, valora Castelló, qui destaca també del balanç anual els 46 usuaris del primer taller Connecta’t a l’ocupació, desenvolupat en el marc del conveni anual amb l’Ajuntament de Vila-real, per a la formació digital.

Una altra de les línies d’actuació de Tots Units és la gestió ambiental, en la qual cobra especial rellevància Reciplana Recuperacions, l’empresa d’inserció de Tots Units i primera empresa d’economia social de la Comunitat Valenciana. En el seu informe d’activitat, Reciplana va gestionar la recollida d’1,1 milions de quilos de tèxtil, 337.020 quilos de paper, 105.455 quilos de RAEE i 8.805 de piles. Aquests residus, sumats als que gestiona directament Tots Units (tèxtil, joguets, voluminosos i llibres), superen els 1,5 milions de quilos gestionats.

“En definitiva, una labor fonamental en aquesta nova Vila-real del segle XXI que, entre totes i tots, estem construint. Una Vila-real més inclusiva, solidària i sostenible, que no seria possible sense entitats com Tots Units, amb la qual mantenim fa anys un conveni de 54.000 euros, i el treball dels nostres tècnics de Serveis Socials”, conclou la regidora Silvia Gómez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari