Vila-real crida a donar suport a la proposta d'un servei d'acompanyament per a les persones sordes després de superar la primera fase dels comptes participatius del Consell

Vila-real crida a donar suport a la proposta d'un servei d'acompanyament per a les persones sordes després de superar la primera fase dels comptes participatius del Consell
12/06/2021 -

La proposta de l’Associació de Persones Sordes de Vila-real (Apesovil) per a crear un servei d’acompanyament per a les persones sordes i sordcegues a través de les oficines PROP ha passat la primera fase en el procés dels primers Pressupostos Participatius de la Generalitat Valenciana. La regidora de Participació Ciutadana, Miriam Caravaca, ha mostrat la seua satisfacció després que la iniciativa impulsada per la recentment creada associació local ha superat aquesta primera fase de revisió interna de les proves. Així, Caravaca ha explicat que “ara s’inicia la fase de suports en la qual és necessari recaptar un mínim de 100 avals per a poder continuar en el procés”. En aquest sentit, la regidora de Participació Ciutadana ha fet una crida a la ciutadania a votar a través de la web de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica per a aconseguir els suports necessaris.

“Estem molt satisfets que la proposta d’Apesovil per a crear un servei d’acompanyament de les persones sordes i sordcegues a través de les oficines PROP comarcals haja superat la revisió interna en complir els requisits establits en les bases d’aquesta primera convocatòria dels Pressupostos Participatius del Consell”, ha assenyalat Caravaca, qui ha reiterat el compromís de l’equip de govern per fer de Vila-real “una ciutat cada dia més inclusiva i que no deixe a ningú arrere”.

Caravaca ha fet una crida al fet que la ciutadania vote la proposta per a aconseguir els 100 avals que es necessiten en aquesta fase. El període de votació està obert fins al 27 de juny. Una vegada aconseguits els avals s’iniciarà la fase d’avaluació de les propostes, que finalitzarà el 12 de setembre; la següent fase serà la de publicació de preus i després s’obrirà un nou període de votació dels projectes previ a la fase de resultats que finalitzarà el 28 d’octubre, quan es coneixeran les propostes que finalment s’inclouran en els primers Pressupostos Participatius de la Generalitat Valenciana de 2022.

La proposta presentada per Apesovil demana “un servei d’acompanyament per a les persones sordes i sordcegues a través de les quatre oficines PROP que pertanyen a les comarques costaneres del nord de la Comunitat, dotant d’aquest servei amb una figura de tècnic superior en la interpretació de la llengua de signes espanyola i guia-intèrpret, amb la finalitat de donar cobertura i suport a aquestes persones tan oblidades i permetre avançar cap a una societat més inclusiva, igualitària i justa, quedant cobertes totes les necessitats especials que tenen aquestes persones i que estan regulades per la Llei 27/2007, de 23 d’octubre”. Des de l’associació recorden que “les barreres de comunicació suposen un aïllament de les persones sordes i sordcegues en pràcticament tots els àmbits de la vida quotidiana (acudir al metge, a les administracions públiques, a l’oficina bancària, etc. o simplement acudir a veure una funció teatral) i que passa desapercebut per a les persones que no estan immerses en aquesta realitat, per la qual cosa se la denomina la discapacitat invisible”.

Els pressupostos participatius de la Generalitat disposen de 125 milions d’euros per a propostes ciutadanes, de les quals el 70% es distribuiran en àrees comarcals i el 30% en projectes d’àmbit autonòmic. L’àrea comarcal que inclou Vila-real és la comarca costanera del nord (Baix Maestrat, Plana Alta i Plana Baixa); zona geogràfica per a la qual s’han reservat 9.348.500 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari