Vila-real aprova per unanimitat la bonificació del 95% de l'IBI de 187 establiments locals

Vila-real aprova per unanimitat la bonificació del 95% de l'IBI de 187 establiments locals
27/04/2021 -

El Ple de l’Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat la bonificació del 95% en l’Impost sobre Béns immobles (IBI) de 187 locals comercials, d’hostaleria, oci i altres sectors afectats per la pandèmia, una mesura d’alleujament fiscal valorada en 215.300 euros i consensuada en la taula del Pacte local pel renaixement, de la qual formen part els grups municipals així com les entitats Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi) i l’Associació d’Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi). Aquesta proposta ha sigut un dels principals assumptes de la sessió ordinària del Ple celebrada aquest matí i ha comptat amb el vot favorable de l’equip de govern de PSPV i Unides Podem així com de Partit Popular, Ciutadans i Compromís, mentre que la regidora de Vox s’ha absentat de la votació per tindre un interés directe en aquest punt.

El regidor d’Economia, Xus Madrigal, ha reiterat la voluntat de l’Ajuntament d’estar “al costat del teixit econòmic local en un moment crític com l’actual, especialment dels autònoms i microempreses, malgrat la delicada situació de les arques municipals, erosionades pels pagaments urbanístics heretats de l’etapa del PP”.

Madrigal ha subratllat l’esforç municipal per a complir amb els compromisos adquirits amb els sectors afectats per la covid-19 i com a exemple ha citat que l’Ajuntament ha començat ja “a pagar les ajudes del Pla Resistir, així com la línia de subvencions per a l’oci nocturn, hem presentat la targeta Fem poble per a incentivar el consum en comerç i serveis de la ciutat, aviat llançarem una segona fase del Pla Resistir i ara aprovem el primer paquet de bonificacions del 95% de l’IBI”.

L’aprovació d’aquesta primera remesa del total de 350 sol·licituds presentades suposarà que el consistori deixe d’ingressar 215.300 euros en concepte d’IBI, “uns diners que es quedarà en les butxaques dels autònoms i petites empreses”. Les 163 peticions restants estan en procés d’esmena de documentació o errors de tramitació. La previsió és que l’abast global de la mesura econòmica, tenint en compte el total de sol·licituds presentades, s’aproxime als 350.000 euros.

“Fem un nou pas per a mantenir un teixit econòmic viu, dinàmic i amb perspectives de futur”, ha assegurat el regidor d’Economia, qui ha valorat positivament el consens de la taula del Pacte local pel renaixement per a impulsar aquestes mesures de suport a l’economia local. “Sabem que tots aquests esforços no són suficients per a compensar totes les pèrdues que estan tenint els autònoms i petites empreses, però des de l’Ajuntament fem tot el que és a la nostra mà i per això enguany destinarem altres 500.000 euros per a consensuar mesures de reactivació econòmica en la taula del Pacte local pel renaixement de Vila-real”, remarca l’edil. Per part seua, l’alcalde, José Benlloch, també ha agraït la unanimitat en l’aprovació d’aquesta mesura.

D’altra banda, el Ple ha donat llum verda, també amb el suport de tots els grups municipals, al Pla territorial municipal davant emergències. La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, ha explicat que aquest document de planificació dóna resposta al compliment de la normativa autonòmica en matèria d’emergències. Gómez ha agraït el treball de la Policia Local i Protecció Civil per a la seua elaboració així com el suport dels grups municipals. El Ple ha acordat també una declaració institucional per a sol·licitar al Govern central celeritat en la construcció dels accessos a l’AP-7 a la província, entre els quals s’inclou l’enllaç a Vila-real.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari