L'Ajuntament de Vila-real reorganitza l'atenció presencial per a adaptar-la a la nova normalitat i a la cita prèvia

La planta baixa del consistori s’ha condicionat per a atendre la ciutadania en la gestió de determinats tràmits amb totes les mesures de seguretat i prevenció sanitària

L'Ajuntament de Vila-real reorganitza l'atenció presencial per a adaptar-la a la nova normalitat i a la cita prèvia
04/07/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real ha reorganitzat l’atenció presencial adaptant-la a la nova normalitat i a la cita prèvia amb la intenció de continuar avançant per a millorar l’assistència a la ciutadania i al mateix temps garantir que la volta a l’activitat presencial en el consistori es realitze d’acord amb totes les mesures de seguretat i prevenció sanitària.

Seguint el Pla de prudència, responsabilitat i seguretat en la desescalada a la nova normalitat que el govern està duent a terme, tant per a reobrir espais municipals com reactivar activitats, la desescalada en l’àmbit administratiu també s’està realitzant de manera gradual i prudent per a garantir que l’atenció al públic es realitze amb les millors condicions sanitàries tant per a usuaris com per als treballadors públics.

Sobre la base d’això s’ha condicionat l’espai de la planta baixa de la casa consistorial, on es troba Atenció i Tràmits, i s’han reorganitzat alguns serveis administratius des d’aquesta setmana. “L’objectiu de l’atenció presencial és oferir un servei pròxim i eficaç ja que alguns veïns i veïnes necessiten de la consulta, valoració, document o signatura per part del personal municipal per a seguir avant amb els seus tràmits i es tracta de fer-ho amb garanties sanitàries”, assenyala la regidora de Proximitat, Miriam Caravaca, qui destaca la importància de sol·licitar cita prèvia per a realitzar aquest tràmit presencial per a evitar cues i respectar el distanciament social.

D’aquesta manera s’ha realitzat una redistribució en l’espai que ocupa la planta baixa de l’Ajuntament, que se suma als canvis que ja es van fer en el moment en què Atenció i Tràmits va començar a atendre presencialment els usuaris per al registre de documents, amb la instal·lació d’una porta corredissa d’entrada i una altra d’eixida, senyalització de les distàncies de seguretat, col·locació de mampares i de gels hidroalcohòlics. A partir d’aquesta setmana hi ha dues noves taules de treball, protegides també per mampares, on els tècnics municipals de diferents departaments ajuden presencialment als usuaris en determinats tràmits administratius.

Per part seua, per a facilitar a la ciutadania la sol·licitud de cita prèvia per internet el departament d’Informàtica ha habilitat en la pàgina web l’opció de cita prèvia perquè la majoria dels tràmits puguen ser requerits per via internet i sense desplaçaments. Els usuaris que accedisquen a través del portal web hauran d’emplenar una sèrie de camps que seran obligatoris com són el centre al qual es dirigeixen, el servei que requereixen, el dia i l’hora de la cita així com el nom i el telèfon de contacte. En aquest últim cas la regidora de Proximitat ha volgut assenyalar que “és important facilitar el telèfon perquè els tècnics municipals es posaran en contacte amb l’usuari i, si és possible resoldre la gestió administrativa via telemàtica, evitarien el seu desplaçament”. Pel que respecta als diferents àmbits administratius que es poden sol·licitar, els usuaris trobaran un desplegable en el formulari per a triar la matèria que estiga interessat a gestionar: activitats/disciplina; canvie titularitat IBI urbana i rústica; cadastre; IBI urbana/recursos; impostos de vehicles i taxes; padró; plusvàlues, registre i urbanisme/obres. A més també existeix l’opció de consulta per a recordar el dia i hora de la cita així com la seua anul·lació.

L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores i la cita prèvia es pot obtindre a través de la web municipal, l’app de l’Ajuntament o del telèfon 964 547 000.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari