Vila-real autoritzarà les penyes en les festes amb horaris equiparats a l'hostaleria i celebrarà la Nit de la Xulla

La Junta de Portaveus coincideix a celebrar unes festes de la Mare de Déu de Gràcia des de la prudència i sense actes multitudinaris / L’alcalde dictarà un bàndol la setmana vinent amb normes i recomanacions per als casals

Vila-real autoritzarà les penyes en les festes amb horaris equiparats a l'hostaleria i celebrarà la Nit de la Xulla
24/08/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real autoritzarà l’activitat de les penyes durant aquestes pròximes festes i celebrarà la Nit de la Xulla, entre altres actes, “sempre des de la prudència i la responsabilitat i sota una normativa de prevenció i limitació d’horaris, que s’equipararan als vigents per als locals d’hostaleria”. Així ho ha anunciat l’alcalde, José Benlloch, després de la reunió de la Junta de Portaveus que ha tingut lloc aquest matí en el saló de plens de l’Ajuntament i en la qual hi ha hagut un consens per part de tots els grups polítics per a celebrar les festes patronals de la Mare de Déu de Gràcia, tenint en compte les circumstàncies de la pandèmia i apel·lant a la responsabilitat de la ciutadania i al sentit comú.

Benlloch ha explicat als grups municipals la intenció de l’equip de govern de “celebrar unes festes per a recuperar com més prompte millor la normalitat, però tenint en compte les especials circumstàncies sanitàries que vivim, perquè el virus continua ací”. Entre les decisions que adoptarà l’executiu local està l’autorització de les penyes, derogant el bàndol del 27 d’agost de 2020 que suspenia l’activitat en els casals, de manera que els penyistes podran tornar a reunir-se en els locals, però respectant una sèrie de normes i recomanacions que el mateix alcalde dictarà la setmana vinent a través d’un bàndol. Entre elles, Benlloch ha destacat que els horaris de tancament de les penyes s’equipararan als que estiguen vigents per als locals d’hostaleria i restauració “com una mesura de solidaritat i respecte cap a aquells sectors que tant han patit les conseqüències econòmiques de la pandèmia i que fan un gran esforç cada dia per mantenir els seus negocis oberts malgrat les restriccions”.

En aquest sentit, l’alcalde també ha incidit en què es durà a terme un especial control per part de la Policia Local per a evitar el botelló i frenar possibles actituds incíviques.

Les festes de la Mare de Déu de Gràcia, que se celebraran del 3 al 12 de setembre, evitaran els actes multitudinaris, però sí que comptaran amb actes festius taurins, musicals, culturals i religiosos, que es realitzaran complint especials normes de protecció. El programa de festes, que han preparat la Regidoria de Festes, la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, s’aprovarà aquest dijous 26 d’agost en la reunió del Consell Rector de Festes. A més, la programació inclourà també la Nit de la Xulla, declarada Festa d’Interés Turístic Provincial, la celebració del qual també s’autoritzarà, complint també una normativa que es donarà a conéixer la setmana vinent.

Benlloch ha subratllat la necessitat de “tornar a la normalitat, amb unes certes restriccions i amb prudència perquè la pandèmia encara no ha acabat, però hem d’anar recuperant les nostres tradicions, els nostres senyals d’identitat”. Així, ha recordat que la millora en les dades de la incidència acumulada avala el progressiu retorn a la normalitat, al que s’uneix l’avanç de la vacunació, amb la previsió que el mes d’octubre abast ja al 80% de la població.

“Les festes són economia, són promoció de la ciutat i serveixen per a reforçar la nostra identitat i mantenir vives les nostres tradicions, per la qual cosa és important poder celebrar-les de nou, sempre des de la prudència i la responsabilitat”, conclou l’alcalde.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari