Vila-real bonificarà el 95% de l'IBI a 187 negocis per a injectar 215.000 euros als sectors més afectats per la pandèmia

Vila-real bonificarà el 95% de l'IBI a 187 negocis per a injectar 215.000 euros als sectors més afectats per la pandèmia
26/04/2021 -

L’Ajuntament de Vila-real aprovarà demà en Ple la bonificació del 95% de l’Impost sobre Béns immobles (IBI) a un total de 187 establiments comercials i d’hostaleria, com a part del paquet d’ajudes anti covid municipals per a alleujar als sectors econòmics més afectats per la pandèmia. L’aprovació d’aquesta primera remesa del total de 350 sol·licituds presentades suposarà que el consistori deixe d’ingressar 215.300 euros, “uns diners que es quedaran en les butxaques dels autònoms i xicotets empresaris i que esperem que siga un alleujament i una injecció econòmica útil per als qui pitjor l’estan passant en aquest moment”, tal com ha explicat el regidor d’Economia, Xus Madrigal.

Aquesta bonificació de l’IBI per als negocis locals forma part del pla de baixada d’impostos al comerç anunciat al març per l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, dins de les accions que des de l’àmbit municipal s’han llançat per a evitar el tancament d’establiments arran de la crisi econòmica per la covid-19. Encara que, inicialment, el primer edil va explicar que el percentatge de bonificació de l’impost dependria de l’impacte econòmic que la mesura tinguera en les arques municipals, finalment, l’equip de govern ha decidit aplicar la bonificació màxima prevista per l’ordenança, és a dir, el 95%, “considerant que en aquest moment hem de fer un esforç i estar al costat d’aquells que estan veient perillar el seu negoci i el seu mitjà de vida a conseqüència de la pandèmia”, assenyala el regidor d’Economia.

Durant el període de presentació de sol·licituds, l’Ajuntament va rebre un total de 350 peticions de bonificació de l’IBI, de les quals 187 han complit amb tots els tràmits i requisits per a ser aprovades demà en la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Vila-real. Les 163 restants estan en procés d’esmena de documentació o errors de tramitació, “però confiem a poder-los donar llum verda al màxim número possible quan es confirme que compleixen amb els requisits”, afig Madrigal.

En aquest sentit, el regidor d’Economia detalla que la previsió és que l’abast global de la mesura econòmica, tenint en compte el total de peticions presentades, s’aproxime als 350.000 euros, uns ingressos “als quals l’Ajuntament renuncia perquè en aquest moment el més important és col·laborar perquè, amb l’avanç de la vacunació i el progressiu control de la pandèmia, la reactivació econòmica siga una realitat com més prompte millor”.

Cal recordar que, tal com va anunciar l’alcalde, els únics requisits per a poder accedir a aquesta bonificació eren ser propietari d’un immoble on se situe un comerç o negoci d’hostaleria i tindre l’activitat d’alta en data de l’1 de gener de 2021. En cas que l’empresari o autònom no siga propietari de l’immoble i estiga en lloguer, era necessari aportar el contracte de lloguer i un document signat que acredite el compromís del propietari de beneficiar al comerç amb aquesta rebaixa de l’impost.

La bonificació del 95% que s’aprovarà hui en Ple està prevista en l’article 6.8 de l’Ordenança fiscal 1/2020 reguladora de l’Impost sobre Béns immobles. Aquest article es va incloure l’any passat per a eximir de l’impost a immobles en els quals es desenvolupen activitats econòmiques que siguen declarades d’especial interés o utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals, històric artístiques o de foment de l’ocupació que justifiquen tal declaració. “En aquest cas, la mesura que adoptem persegueix garantir el manteniment dels llocs de treball en sectors com el comerç, l’hostaleria, l’oci i altres serveis que han patit més directament les restriccions imposades per a controlar l’avanç de la covid-19”, conclou Madrigal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari