L'Ajuntament de Vila-real dona continuïtat al voluntariat inscrit durant la crisi de la COVID-19 per a futures emergències

L'Ajuntament de Vila-real dona continuïtat al voluntariat inscrit durant la crisi de la COVID-19 per a futures emergències
10/08/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real ha decidit donar continuïtat al registre municipal de voluntariat, creat durant la crisi sanitària de la COVID-19, per a poder donar una resposta ràpida en futures emergències i augmentar el grup de voluntaris i voluntàries de Protecció Civil. Aquest registre de voluntariat va ser una iniciativa pionera impulsada pel consistori en l’inici de la crisi per la pandèmia amb l’objectiu de canalitzar de manera eficaç i segura l’onada de solidaritat sorgida en el municipi per a ajudar als qui més el necessitaven en aquell moment.

De les 332 persones que es van inscriure en el registre, va haver-hi 127 voluntaris i voluntàries en actiu, dels quals, 6 han passat a ser part del voluntariat de Protecció Civil, i un total de 66 persones han confirmat la seua disposició a continuar col·laborant amb les tasques de voluntariat dins de la nova normalitat. “Volem fer una crida a la ciutadania perquè s’apunte al registre de voluntariat, per a preparar-los i organitzar-los amb temps suficient, i així ser més efectius i ràpids en el moment d’atendre emergències”, ha explicat Noelia Samblás, regidora i coordinadora del registre, qui ha apuntat que a partir d’ara serà Protecció Civil qui s’encarregue de mantenir el contacte amb els col·laboradors i fer el seguiment d’aquest registre.

El registre municipal de voluntariat COVID-19 es va crear, en coordinació amb Protecció Civil i Creu Roja, per a canalitzar totes les mostres de solidaritat, propostes de col·laboració i ajuda desinteressada que la ciutadania havia fet arribar a l’Ajuntament de Vila-real, amb motiu de la crisi sanitària. Durant l’estat d’alarma i confinament, els grups de voluntariat, després d’una recollida de dades bàsiques i personals, van estar realitzant diferents activitats, estrictament necessàries, com a confecció de màscares, desinfecció de vies públiques, impressió 3D, o trasllats i repartiment d’aliments.

Donada la situació actual, l’Ajuntament de Vila-real ha decidit donar continuïtat al projecte, coordinat pels regidors Noelia Samblás i José Ramón Ventura Chalmeta, amb l’objectiu de mantenir actiu el registre municipal de voluntariat, augmentar el nombre de col·laboradors de Protecció Civil, i poder crear grups de treball en funció dels coneixements i capacitats de les persones inscrites. Així mateix, els voluntaris i voluntàries realitzaran activitats de formació, en matèria de voluntariat i gestió d’emergències, per a poder millorar l’efectivitat i rapidesa a l’hora d’actuar en un moment de crisi. “El més important és tindre una estructura i organització preparada per a poder ajudar, i així millorar el nostre rendiment i la capacitat d’atendre les necessitats de les persones vulnerables i de la ciutadania”, ha conclòs Noelia Samblás.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari