Vila-real delimita els seus parcs empresarials per a facilitar l'obtenció de noves ajudes per a la modernització de les àrees industrials

Vila-real delimita els seus parcs empresarials per a facilitar l'obtenció de noves ajudes per a la modernització de les àrees industrials
10/08/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real ha aprovat l’estudi de delimitació dels seus parcs industrials, un treball de planificació impulsat i coordinat des de l’oficina de reindustrialització municipal, gràcies al qual la “ciutat estarà més ben posicionada a l’hora d’obtindre noves ajudes per a continuar avançant en la modernització dels polígons”. Així ho ha explicat el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, qui ha remarcat que “gràcies a aquest treball de delimitació, estem en millors condicions d’obtindre en el futur noves ajudes com les que hem gestionat en els últims anys i que ens han permés invertir al voltant de 2,5 milions d’euros en diferents àrees empresarials de Vila-real”.

L’oficina municipal de reindustrialització va nàixer en 2018 amb la finalitat de reactivar la inversió industrial en el municipi facilitant l’ampliació o instal·lació d’empreses i modernitzant les dotacions dels polígons per afavorir la competitivitat. Gràcies al treball d’aquest departament s’ha aconseguit una injecció econòmica “històrica” per a les àrees industrials a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) “que ens ha permés actuar en una superfície de més de 2 milions de metres quadrats”, recorda Obiol. L’edil explica que “en aquest 2020 esperàvem poder comptar amb noves ajudes de l’Ivace, i havíem presentat nous projectes, però la Generalitat Valenciana s’ha vist obligada a anul·lar la partida econòmica d’enguany per a destinar els diners a actuacions urgents motivades per la crisi sanitària”. No obstant això, la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ja ha anunciat que treballa en una nova convocatòria per a 2021.

Obiol s’ha mostrat molt satisfet del resultat de la inversió en els polígons de carretera d’Onda, Les Voltes, Molí Nou, Reg Nou i Travessa “perquè, per la disposició de polígons que té Vila-real, aquestes obres no sols han fet possible la modernització de dotacions d’aquestes àrees industrials sinó que també han suposat la millora de les principals entrades a la ciutat”.

El responsable de Territori recorda que un altre dels eixos d’acció de l’oficina de reindustrialització ha sigut facilitar l’ampliació i instal·lació d’empreses en el gran polígon ceràmic de Vila-real, el polígon de la carretera d’Onda. “Malgrat la paralització del PAI, en la reactivació del qual ja estem treballant tal com va anunciar l’alcalde a l’inici de l’any, la gestió de l’oficina de reindustrialització ha permés que aquest gran polígon ceràmic no haja deixat d’ampliar naus i atraure a noves empreses”, remarca el regidor, qui incideix en què “la prova està en el fet que aquesta gran àrea industrial aglutina en l’actualitat instal·lacions dels tres principals grups ceràmics d’Europa, una cosa única en el clúster del taulell a la província”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari