Vila-real destina als 40 beneficiaris de l'atur agrari a la neteja de barrancs i l'adequació del Termet i la ruta botànica

L’alcalde ha donat la benvinguda als beneficiaris del programa que, amb una duració de 2 mesos, es finança amb càrrec al Servei Públic d’Ocupació Estatal

Vila-real destina als 40 beneficiaris de l'atur agrari a la neteja de barrancs i l'adequació del Termet i la ruta botànica
15/07/2021 -

Els beneficiaris del programa de l’ocupació de l’atur agrari s’han incorporat hui a l’Ajuntament de Vilareal per a realitzar diferents labors de millora del terme municipal, entre les quals destaca la neteja de barrancs i l’adequació de l’entorn del Termet i la ruta botànica, gràcies a la subvenció obtinguda per la Regidoria d’Economia.

El pla ocuparà a 40 persones, treballadors del règim agrari que després de treballar en l’anterior campanya, ara es troben en situació de desocupació. L’alcalde, José Benlloch, els ha donat hui la benvinguda i ha destacat l’esforç de l’Ajuntament de Vila-real per generar oportunitats laborals a través dels plans d’ocupació. Així, ha recordat que en 2020 es van destinar 2,1 milions d’euros en 11 programes finançats per la Generalitat, la Diputació i el Govern central, amb més de 150 persones beneficiàries.

El programa de l’Inem Agrari compta amb un pressupost de 137.548 euros, dels quals el Servei Públic d’Ocupació Estatal aporta 131.786 euros i la resta, 5.762 euros, corresponen a l’Ajuntament de Vila-real.

Això suposa un increment de prop de 20.000 euros respecte a la subvenció rebuda l’any passat. Els 40 beneficiaris són 34 peons i 6 capatassos que treballaran durant dos mesos en diferents tasques de manteniment d’espais públics, camins rurals i barrancs del terme municipal. En aquest sentit, l’alcalde ha subratllat que “les tasques que exerceixen aquests treballadors són fonamentals per a preparar la ciutat de cara a la temporada de pluges a la tardor, amb el desbrossament de camins i la neteja de cunetes i de barrancs amb la finalitat d’evitar possibles avingudes”. Així mateix, aquestes brigades també es destinaran a la millora i neteja de l’entorn del Termet i la ruta botànica, dos espais que durant la temporada estival presenten una important afluència de persones que gaudeixen del paisatge protegit del Millars.

“La lluita contra l’atur és prioritària per a l’equip de govern i malgrat la complicada situació econòmica de l’Ajuntament, ja que hem de gestionar passat, present i futur, i fer front no sols a la crisi actual per la pandèmia sinó també a l’herència del deute i l’urbanisme que ens va deixar el PP, no deixem passar cap oportunitat per a sumar-nos a programes d’ocupació promoguts per altres administracions”, incideix el primer edil, qui afig que “precisament en aquest moment, en el qual la covid-19 ha afectat durament molts sectors econòmics, després d’una dècada de recuperació de l’ocupació a la ciutat, estem fent tots els esforços possibles per a la inserció de persones en situació de desocupació”.

Així, a l’Inem Agrari enguany s’uneixen altres plans d’ocupació com el de la Diputació de Castelló, el pla Ecovid de la Generalitat per a majors de 30 anys, Avalem Joves, el taller d’ocupació o el programa Emcorp.
“Després haver arribat a quasi un 25% d’atur en els pitjors moments de la crisi, quan aquest govern va arribar a l’Ajuntament en 2011, gràcies al nostre teixit socioeconòmic i amb una aposta clara per la diversificació econòmica, la reindustrialització i l’atracció de noves inversions, vam aconseguir reduir-lo fins al 12%”, assenyala Benlloch. La pandèmia ha colpejat l’economia local però, tal com destaca el primer edil, “la solidesa de les nostres empreses, l’esforç dels nostres autònoms, i sobretot el lideratge de la ceràmica han fet que continuem sent la ciutat de més de 40.000 habitants de la Comunitat Valenciana amb menys atur; així i tot, mentre hi haja una sola persona en desocupació, continuarem treballant per a generar oportunitats de treball”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari