Vila-real perfila un dispositiu especial per a garantir una celebració segura si el Villarreal CF guanya l'Europa League

Vila-real perfila un dispositiu especial per a garantir una celebració segura si el Villarreal CF guanya l'Europa League
22/05/2021 -

. L’equip de govern de l’Ajuntament de Vila-real, en coordinació amb els cossos policials, treballa des de fa dies en un dispositiu especial de seguretat amb motiu de la final de l’Europa League que el Villarreal CF jugarà el dimecres 26 de maig a la ciutat polonesa de Gdansk, on es desplaçaran prop de 2.000 aficionats. El treball per a definir aquest protocol es completarà aquest dilluns en una reunió de coordinació que l’alcalde, José Benlloch, ha convocat i a la qual assistiran responsables de la Policia Local i el Cos Nacional de Policia, a més de la primera tinenta d’alcalde i regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez.

El primer edil ha explicat que “sabem que tant els aficionats com tota la ciutat estan desitjant poder celebrar la victòria del Villarreal CF en aquesta final i per això portem ja una setmana treballant en aquest dispositiu, en contacte permanent amb la Subdelegació del Govern, perquè aquesta celebració puga realitzar-se de manera segura”, ha detallat l’alcalde. “En aquest moment, garantir el compliment de les mesures de prevenció sanitàries és fonamental perquè la salut és el més important”, ha afegit.

En la reunió amb les forces i cossos de seguretat es definirà el dispositiu que s’activarà la vesprada del dimecres, en les hores prèvies a la final, i que es prolongarà durant la nit i la matinada, així com també durant el dijous. “Volem garantir una rebuda segura per a l’equip i els prop de 2.000 aficionats que es desplaçaran a Polònia per a assistir al partit davant el Manchester United”. La reunió de coordinació tindrà lloc aquest dilluns, abans que l’alcalde viatge també a Gdansk al costat del club, acompanyat pel regidor d’Esports, Javier Serralvo, i el president de la Diputació de Castelló, Josep Martí.

De fet, Benlloch també ha informat que des del dimarts fins al dijous, els dies en què el primer edil estarà fora de la ciutat, delegarà l’Alcaldia en funcions a la primera tinenta d’alcalde Silvia Gómez.
D’altra banda, l’alcalde també ha volgut resoldre el debat sobre la possibilitat que l’Ajuntament instal·le una pantalla per a seguir en directe la final. Benlloch ha assenyalat que aquesta opció s’ha descartat per dos motius: en primer lloc per prevenció des del punt de vista sanitari, ja que seria complicat garantir els protocols; d’altra banda, els drets televisius del partit són propietat d’una cadena privada, la qual cosa també impedeix realitzar aquesta emissió de la final en obert per a tota la ciutat.

Cal recordar que l’Ajuntament també ha coordinat, de la mà del Villarreal CF, Salut Pública i el Departament de Salut de l’Hospital de la Plana, un protocol de prevenció que minimitze riscos per la pandèmia en el desplaçament d’aficionats per a presenciar la final de l’Europa League. Així, a més llançar un missatge de responsabilitat als aficionats i d’extremar la prevenció per a evitar possibles contagis, el club ha establit l’obligació de presentar una PCR negativa abans de realitzar el viatge; i entregarà un kit higiènic amb màscara i gel hidroalcohòlic.

A més es repartirà un díptic amb recomanacions a seguir tant durant el viatge com després. Així, es recomanarà als aficionats que durant el viatge mantinguen el seu grup bambolla de referència; que eviten aglomeracions i mantinguen la distància de seguretat; que eviten espais tancats i sense ventilació i sobretot que recorden la importància de l’ús de la màscara en tot moment.

En la setmana posterior al partit se’ls instarà a limitar les seues relacions socials al mínim possible, encara que no presenten cap mena de símptoma, a evitar que es relacionen en espais tancats i a complir amb totes les restriccions i mesures de prevenció per la covid-19 per a protegir als altres de possibles contagis. En cas de presentar algun símptoma compatible amb la covid-19 hauran de comunicar-lo immediatament al seu centre de salut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari