Vila-real manté la Festa del Termet del primer diumenge de juliol adaptada a les restriccions per la pandèmia

Vila-real manté la Festa del Termet del primer diumenge de juliol adaptada a les restriccions per la pandèmia
27/06/2021 -

La tradicional Festa del Termet en honor de la Mare de Déu de Gràcia amb la qual Vila-real dóna la benvinguda a l’estiu resisteix també enguany a la pandèmia i tornarà a celebrar-se, això sí, adaptada a les restriccions i protocols sanitaris vigents, com ja va ocórrer en 2020. La regidora de Tradicions, Noelia Samblás, ha confirmat que l’Ajuntament treballa en l’organització d’aquest acte tradicional, que sempre se celebra cada primer diumenge de juliol, encara que el desenvolupament final del mateix dependrà de la nova normativa de prevenció per la covid-19 que la Generalitat Valenciana aplicació a partir del pròxim 30 de juny.

“La pandèmia ens ha privat en l’últim any i mig de moltes de les nostres celebracions i festes, però des de l’Ajuntament no hem renunciat a dur a terme tots aquells actes tradicionals que, complint la normativa vigent a cada moment, s’han pogut celebrar en condicions de seguretat”, recorda Samblás. Un exemple és precisament la Festa del Termet, que en 2020 es va celebrar adaptada a les mesures de prevenció que en aquell moment havia establit la Generalitat Valenciana. Així, finalment, es va oficiar la missa a l’esplanada enfront de la capella de l’ermita de la patrona, seguida de la processó i el concert de la Unió Musical La Lira, amb els corresponents protocols d’aforament i mesures d’higiene. El repartiment d’orxata i fartons no va poder realitzar-se per seguretat sanitària.

“Enguany, estem també a l’espera de conéixer la normativa que estarà en vigor el diumenge 4 de juliol, dia de la Festa del Termet, per a saber de quina manera podrà desenvolupar-se aquesta tradició, que es remunta a principis del segle XVII”, indica la regidora de Tradicions, qui recorda que a més de la missa, la processó i el concert de la Lira “habitualment es realitza un porrat amb repartiment d’orxata i fartons, que enguany també està a l’espera de la normativa de prevenció per la pandèmia”.

La celebració de la missa està prevista a les 9.30 hores del diumenge 4 de juliol i per aquest motiu, s’ha ampliat el servei d’autobús urbà gratuït per a facilitar el desplaçament dels veïns i veïnes que desitgen acudir al paratge del Termet. Així, la línia 2, que uneix el nucli urbà amb l’ermita, iniciarà el servei una hora abans, a les 9.00 hores. A més, en previsió de la finalització de l’acte i posterior retorn al centre urbà, l’expedició possible serà la de les 10.45 hores, amb pas a les 10.55 hores per la parada del Termet.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari