Vila-real millora la seguretat viària i genera places d'aparcament amb la nova rotonda entre els carrers Atrevits i Molí Bisbal

Amb la reordenació de la intersecció, el carrer Mola d’Ares passarà a tindre un únic sentit, la qual cosa permetrà crear estacionament en bateria invertida

Vila-real millora la seguretat viària i genera places d'aparcament amb la nova rotonda entre els carrers Atrevits i Molí Bisbal
13/12/2022 -

L’Ajuntament de Vila-real ha escomés la construcció d’una rotonda per a regular la circulació en la intersecció dels carrers Atrevits i Molí Bisbal. Els treballs, impulsats des de l’àrea de Mobilitat de la Regidoria de Territori, s’han iniciat aquesta setmana i consistiran en la creació d’una glorieta que combinarà el sistema constructiu amb el pintat de la calçada per a eliminar l’actual encreuament, que suposa un punt negre per la seua perillositat i l’elevat trànsit que registra diàriament i de manera especial quan es disputen partits en l’Estadi de la Ceràmica.

El projecte dissenyat pel departament de Mobilitat contempla la reordenació de la circulació viària en aquesta intersecció, situada en la zona residencial de la partida Madrigal. Així, a més de la substitució de l’encreuament per una rotonda, també es procedirà a variar la circulació al carrer Mola d’Ares, que passarà a ser d’un únic sentit. D’aquesta manera, els vehicles no podran accedir a la rotonda des d’aquest vial, sinó que serà únicament d’eixida en direcció cap al camp de futbol.

Aquest canvi permetrà incrementar l’espai d’aparcament al carrer Mola d’Ares, on pràcticament es duplicarà la xifra actual de places, amb la creació d’una zona d’estacionament en bateria invertida. “Aquesta solució de mobilitat per a regular l’encreuament dels carrers Atrevits i Molí Bisbal contribuirà a agilitzar el trànsit i sobretot millorarà la seguretat viària en un punt complicat, en el qual hem hagut de lamentar algun sinistre greu”, recorda el regidor responsable de l’àrea, Emilio M. Obiol, qui a més incideix en el benefici que suposarà la creació de més zona de pàrquing en aquest entorn residencial, i de manera especial els dies en què el Villarreal CF juga en l’estadi municipal.

Cal assenyalar que el carrer Atrevits és una via d’elevat flux de trànsit perquè són molts els vehicles que circulen diàriament per aquest carrer, a manera de circumval·lació que connecta l’entrada nord de la ciutat amb l’àrea oest de la ciutat. El trànsit s’intensifica els dies en què el Villarreal CF juga en l’Estadi de la Ceràmica ja que molts aficionats d’altres localitats que accedeixen a la ciutat des de la rotonda nord de la N-340, o fins i tot des de la CV-10 utilitzen aquests vials per a arribar fins al camp de futbol.

De fet, el departament de Mobilitat preveu que la nova glorieta estiga operativa abans que es reprenguen els partits en l’Estadi de la Ceràmica, el pròxim 31 de desembre, per a així validar la seua efectivitat i valorar si és necessari realitzar ajustos per al seu funcionament òptim.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari