Vila-real comptarà amb un nou pàrquing públic gratuït

Tindrà 80 places i se situarà en l’avinguda França de la ciutat

Vila-real comptarà amb un nou pàrquing públic gratuït

Vila-real tindrà un nou pàrquing públic gratuït per a ampliar les zones d’estacionament de la ciutat i facilitar els desplaçaments sostenibles en el nucli urbà, segons ha anunciat aquest diumenge l’Ajuntament de Vila-real, que ha confirmat que ja estan en marxa els treballs d’adequació del solar.

Vila-real sumarà així un nou espai d’aparcament públic i gratuït situat en l’extrem nord de l’avinguda França. En concret, el nou pàrquing Fila 10 ocuparà una franja de terreny que se situa entre l’avinguda i el traçat del ferrocarril, en el tram entre el camí Na Boneta i el pont de la Gallega. S’habilitaran diversos accessos per als vianants al llarg de l’avinguda.

Més al detall, es tracta d’una franja d’uns 12 metres d’amplària i els treballs d’adequació ja han començat després de l’acord al qual han arribat el propietari del solar i el departament de Territori i Mobilitat de l’Ajuntament. Seran unes 80 places en bateria.

L’Ajuntament ha acordat la construcció d’aquest nou recinte amb el propietari del terreny, que cedeix el sòl i es queda amb l’aprofitament “renunciant a demanar cap mena d’expropiació en el futur”, assenyala el regidor de l’àrea, Emilio Obiol, qui agraeix al propietari les facilitats i col·laboració.

L’ajuntament ha explicat que els treballs contemplen una solució sostenible i de poca afecció, amb un tractament de llast compactat, en tractar-se d’una zona confrontant amb el traçat ferroviari, en l’àrea de seguretat i reserva. A més, es plantarà una franja de vegetació a manera de pantalla verda per a minimitzar l’impacte de la línia fèrria.

La posada en marxa d’aquest pàrquing públic donarà resposta a la demanda ciutadana d’ampliar les zones d’estacionament municipals, “una de les principals reivindicacions plantejades a través dels Pressupostos Participatius i en el Consell de Participació Ciutadana”, ja que, a més es troba en una zona pròxima a instal·lacions esportives com la piscina Yurema Requena, el Pavelló Bancaixa, noves construccions d’habitatges, establiments del sector serveis i hostaleria, a més de serveis administratius com el Viver d’Empreses, la seu de la Direcció Territorial i la Regidoria d’Innovació o l’oficina de l’Agència Tributària, entre altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari