Vila-real preveu destinar els 336.124 de les ajudes Reactivem a escoles infantils i comerços d'equipament personal

Vila-real preveu destinar els 336.124 de les ajudes Reactivem a escoles infantils i comerços d'equipament personal
06/08/2021 -

Escoles infantils i comerços d’equipament personal i de la llar seran, amb tota probabilitat, els sectors beneficiaris a Vila-real de les ajudes Reactivem Empreses convocades per la Diputació i a les quals optarà l’Ajuntament de Vila-real per a afavorir a aquestes àrees d’activitat amb 336.124 euros. D’aquesta manera, el consistori donarà compliment a l’acord del Pacte local del Renaixement, que compta amb el consens dels grups amb representació municipal, així com al compromís amb l’associació de comerciants Ucovi d’ajudar específicament als establiments comercials més afectats per la crisi de la covid-19.

“Són molts els sectors i àrees d’activitat que s’han vist afectades greument per la crisi sanitària i, a través de les diferents convocatòries de les ajudes Parèntesis o amb una altra mena d’accions municipals com les ajudes a l’oci nocturn o l’exoneració de la taxa de terrasses, hem anat intentant alleujar i pal·liar l’impacte de la covid-19 en tots ells”, valora l’alcalde de la ciutat, José Benlloch. “Però, després del tancament perimetral que la Generalitat va aplicar a Vila-real com a mesura preventiva per a frenar la incidència del virus, teníem un deute amb aquest sector, que es va veure directament afectat pel tancament de la ciutat en cap de setmana. En el seu moment, vam demanar al Consell que articulara algun tipus d’ajudes compensatòries, que finalment no van eixir. Ara tenim l’ocasió de compensar a aquestes tendes, que tenen habitualment una part important de les seues vendes en cap de setmana i amb clients d’altres poblacions”, agrega l’alcalde.

A més, amb la dotació d’ajudes directes a aquests comerços -els més afectats, segons l’enquesta d’Ucovi-, el consistori pretén donar resposta també a les dificultats que travessa el sector fruit del canvi de model en la compra de productes que ha portat la pandèmia. “La compra per internet i a través de les grans plataformes internacionals de distribuïdors es va disparar amb el confinament i les restriccions de la covid-19 i és evident que ha vingut per a quedar-se. Hi ha hagut un canvi de model que té un impacte directe en el xicotet comerç local i, encara que ja estem treballant en la necessitat de fórmules que permeten adaptar els nostres comerços a aquestes noves tendències de consum per a ser més competitius, hem considerat que aquesta nova convocatòria Reactivem pot ajudar les xicotetes tendes de la ciutat a fer front a les pèrdues que la situació els haja pogut provocar”, agrega el regidor d’Economia, Xus Madrigal.

A més dels negocis d’equipament personal i de la llar, el consistori preveu destinar la línia de subvencions de la Diputació a les escoles infantils. “Vam adquirir amb les escoles infantils el compromís de dotar-les d’ajudes directes per a fer front als estralls de la covid-19 que, per qüestions tècniques, no ha sigut possible llançar, per la qual cosa, destinant les ajudes Reactivem a aquest sector, podrem complir amb aquest compromís i fer costat a les nostres escoles infantils”, valora Madrigal. El suport a tots dos sectors compta, a més, amb l’acord del Pacte Local pel Renaixement de Vila-real.

Aquestes ajudes se sumen als més de quatre milions d’euros que l’Ajuntament ha destinat en l’últim any i mig a fer front a les conseqüències econòmiques de la pandèmia, amb ajudes com els plans Resistir, amb prop d’1,3 milions, l’exoneració de la taxa d’ocupació de terrasses, per dos anys consecutius, que ha suposat deixar d’ingressar en les arques municipals uns 360.000 euros, els 50.000 euros de les ajudes municipals al sector de l’oci nocturn o els 350.000 euros de la bonificació del 95% IBI als locals on se situa un negoci. El milió d’euros consignat en total per al Pacte local pel renaixement o els 620.000 euros destinats a activitats de dinamització econòmica com la Fira de Nadal o Vila-real Renaix, són altres de les inversions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari