Vila-real programa sis dies d'actes taurins en plaça portàtil per a les festes de la Mare de Déu de Gràcia

Ajuntament, Junta de Festes, Comissió de Penyes i associacions taurines presenten el cartell, amb l’exhibició de sis bous braus i especial protagonisme per a les ramaderies de la província

Vila-real programa sis dies d'actes taurins en plaça portàtil per a les festes de la Mare de Déu de Gràcia
20/08/2021 -

Vila-real comptarà amb sis jornades d’exhibicions taurines amb motiu de les festes de la Mare de Déu de Gràcia, que es desenvoluparan en una plaça portàtil, complint amb els protocols de prevenció per la pandèmia. D’aquesta manera, el municipi torna a mostrar el seu compromís i suport a la tradició del bou al carrer com ja va fer l’any passat, quan es va convertir en la primera localitat valenciana a organitzar actes taurins adaptats a la normativa per la crisi sanitària. A més, el cartell taurí, que compta amb sis bous braus, aposta sobretot per les ramaderies de la província, durament afectades per la crisi econòmica a causa de la covid-19. L’Ajuntament de Vila-real, la Junta de Festes, la Comissió de Penyes i les associacions culturals taurines han presentat el cartell dels festejos, que es desenvoluparan del 4 a l’11 de setembre, en el recinte taurí que s’instal·larà al jardí de Jaume I, en l’avinguda Cardenal Tarancón.

El regidor de Festes, Diego A. Vila, ha agraït la seua col·laboració a les entitats festives i taurines de Vila-real per a poder organitzar aquests festejos, que “gràcies a l’esforç de les associacions, Comissió de Penyes, Junta de Festes i Ajuntament, comptaran amb sis bous braus per a celebrar les festes en honor a la patrona. Han sigut uns anys difícils per als aficionats taurins i les ramaderies de caps de bestiar braus, però des de l’equip de govern sempre hem demostrat estar al seu costat, sent la primera ciutat de la Comunitat Valenciana a celebrar una fira taurina en 2020”. Vila ha volgut agrair de manera especial a la Comissió del Bou i a les associacions culturals taurines “la seua implicació i col·laboració amb l’Ajuntament per a poder preparar aquesta programació després de quasi dos anys sense celebrar les festes patronals”.

Els actes taurins se celebraran el dissabte 4 de setembre, el dimarts 7, el dimecres 8, el dijous 9, el divendres 10 i el dissabte 11 i s’exhibiran sis bous, dos patrocinats pel consistori i la Junta de Festes, un per la Comissió de Penyes, i els altres tres per l’Associació José María Manzanares, Guarisme 9 i un grup d’aficionats taurins. A més, també s’organitzaran espectacles de vaques, vaques enfundades, bous embolats i una exhibició d’emboladors.

Els actes taurins comptaran amb bous i vaques de les ramaderies Adelaida Rodríguez, Jandilla, Sergio Centelles, Montes de Oca, Sánchez-Urbina, Germán Vidal, Fernando Machancoses, Gerardo Gamón, Alberto Garrido, Miguel Parejo, La Espuela i el Millars. Vila ha recalcat que s’ha donat preferència a les ramaderies de la província de Castelló, per a “continuar ajudant a aquest sector que ha sigut un dels més afectats per la pandèmia”.

Així mateix, el regidor ha recordat que “els festejos seran en la plaça portàtil, que se situarà al jardí de Jaume I, amb un aforament de 1.500 persones i on es compliran les mesures sanitàries vigents en el moment dels festejos”.

Les entrades seran gratuïtes i es podran recollir a la Casa de la Festa, situada en la plaça Mossén Ballester, a partir del pròxim dimecres 25 d’agost, fins al dimecres 1 de setembre, en horari de 9.00 a 11.00 i de 19.00 a 21.00 hores. A més, es podran seguir els actes en directe des de casa, ja que s’emetran cada dia a través del canal de televisió local, Teve4.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari