Vila-real reforça la seua capitalitat esportiva amb Turesport 2022

Benlloch assegura que la celebració de la primera fira provincial de turisme i esport en Vila-real ho consolida “com el referent esportiu que ja és”

Vila-real reforça la seua capitalitat esportiva amb Turesport 2022
20/05/2021 -

Vila-real acollirà la primera fira provincial de turisme i esport, Turesport, un esdeveniment que se celebrarà el maig de 2022, i que aglutinarà tota l’oferta local, però també es convertirà en un aparador de les diferents propostes que els esportistes i visitants poden trobar a les comarques castellonenques. L’alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha presentat hui aquest esdeveniment en la Fira Internacional de Turisme de Madrid, Fitur 2021, acompanyat pel regidor de Turisme, Diego A. Vila, i el director operatiu de Turesport, Pedro Nebot.

La primera edició d’aquesta fira de turisme esportiu, prevista el maig de 2022, s’ha dissenyat com una experiència completa per als visitants, ja que les empreses i institucions participants desplegaran en el paratge del Termet de Vila-real tota l’oferta d’activitats, esdeveniments, instal·lacions, etc. per a promocionar-la davant turoperadors i professionals d’agències de viatge així com clubs esportius i particulars, els qui tindran l’oportunitat de posar en pràctica algunes d’aquestes activitats al voltant del paratge.

José Benlloch ha assegurat que amb la celebració de Turesport “Vila-real fa un pas més per a consolidar-se com el referent esportiu que ja és” i “aprofitar aquest potencial per a atraure turisme i generar noves oportunitats de desenvolupament econòmic”. “Durant deu anys hem treballat per impulsar la nostra marca de Ciutat de la Salut i l’Esport; ara recollim els fruits i a més volem obrir les portes a tots els municipis i empreses de la província per a anar de la mà”, afig. L’alcalde ha assenyalat que la prova que aquesta marca de ciutat està consolidada són 120 els esdeveniments esportius amb més de 21.000 participants que es van celebrar a Vila-real en 2019, abans de la pandèmia, sense comptar les competicions setmanals dels clubs federats ni els partits i esdeveniments relacionats amb el gran emblema esportiu de la ciutat, el Villarreal CF, amb el primer equip i l’equip femení en Primera Divisió i en portes de jugar una final de l’Europa League.

Així mateix, Benlloch ha recordat que la gran fortalesa de Vila-real, i el que la converteix en un destí atractiu per a la realització de competicions, campus o clínics esportius, són els seus 76.000 metres quadrats d’instal·lacions, el triple que fa deu anys. Tres piscines cobertes i una a l’aire lliure, cinc pavellons esportius (un pavelló per cada 10.000 habitants) i 17 camps de futbol, comptant les instal·lacions del Villarreal CF, resumeixen l’aposta que l’equip de govern ha fet en aquesta última dècada per la marca de Ciutat de la Salut i l’Esport. “Tot això ens situa com una referència esportiva i, a través de la primera fira de turisme i esport, volem reforçar encara més aquesta capitalitat i demostrar que som una província d’oportunitats”, assenyala l’alcalde.

Per part seua, el regidor de Turisme, Diego A. Vila, ha apuntat que l’aposta estratègica per la salut i l’esport es compatibilitza amb la resta d’atractius de Vila-real com són “la gastronomia, l’oferta cultural i de festivals, i sobretot el turisme religiós, amb sant Pasqual com a principal referent, que és un altre dels pilars de la promoció turística de Vila-real”.

Pedro Nebot, director operatiu de Turesport, ha incidit en què la fira, que se celebrarà a la fi de maig de 2022, unirà a empreses privades dedicades al turisme i als esdeveniments esportius per a donar a conéixer tota l’oferta i els escenaris naturals amb què compta la província. Així, el paratge del Termet es convertirà en un aparador d’activitats, en el qual els visitants podran posar en pràctica activitats com a escalada, caiac, karting, etc. Durant la roda de premsa, s’ha presentat també el vídeo promocional de Turesport. Cal recordar que Vila-real acudeix un any més a Fitur sota el paraigua del Patronat Provincial de Turisme, en l’estand que la Diputació de Castelló posa a la disposició dels municipis de la província.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari