Vila-real suspén el concert de l'antevespra de Sant Jaume per prudència

La Regidoria de Tradicions i la Unió Musical La Lira acorden anul·lar la tradicional cita que havia de reunir 60 músics d’instruments de vent, la majoria d’ells del grup poblacional que encara no està vacunat

Vila-real suspén el concert de l'antevespra de Sant Jaume per prudència
21/07/2021 -

La Regidoria de Tradicions i la Unió Musical La Lira han acordat la suspensió del tradicional concert de l’antevespra de Sant Jaume, previst per a aquest divendres 23 de juliol, per prevenció davant el repunt de la incidència acumulada de covid-19 en les últimes setmanes a la ciutat. La decisió s’ha adoptat, a més, tal com explica la regidora de Tradicions, Noelia Samblás, per una qüestió de “prudència i responsabilitat”, ja que aquest concert reuneix a al voltant de 60 músics “tots ells amb instruments de vent, de manera que no poden portar màscara mentre estan tocant”. De fet, ja l’any passat, en aplicació dels protocols anti covid, l’actuació, que tradicionalment tenia lloc en la part superior del campanar de l’església Arxiprestal, es va reubicar als peus de la torre per a assegurar la distància de seguretat entre els músics.

Un altre dels factors que ha motivat finalment la suspensió del concert de l’antevespra de Sant Jaume és el fet que “la majoria dels membres de la Unió Musical La Lira pertanyen al grup poblacional més jove, que encara no ha sigut vacunat”, explica Noelia Samblás. D’aquesta manera, la regidora remarca que “la prudència ens obliga a prendre aquesta decisió”. “Sabem que la celebració de l’antevespra de Sant Jaume és un acte entranyable, molt arrelat en la nostra tradició, i lamentem no poder dur-ho a terme enguany, però no podem baixar la guàrdia perquè el virus segueix ací i és necessari mantindre l’actitud de prudència que hem tingut des del primer moment de la pandèmia per a no truncar tot l’esforç d’aquest últim any”, subratlla.

Samblás recorda que el passat estiu, ja en plena pandèmia, “sí que vam poder celebrar el concert, perquè la incidència acumulada en aquell moment era menor i va ser possible mantindre la celebració, amb tots els protocols i mesures de prevenció sanitàries” i remarca “el compromís per part de l’Ajuntament de Vila-real de mantindre en el futur aquest acte com un dels nostres esdeveniments musicals tradicionals de l’estiu, però sempre des de la responsabilitat i prioritzant la salut tant dels músics com de la ciutadania”.

Finalment, la regidora ha explicat que la parròquia Arxiprestal Sant Jaume, amb la qual també s’ha consensuat la decisió de suspendre el concert, mantindrà per a la vesprada-nit del divendres 23 de juliol, antevespra de la festivitat de Sant Jaume, el tradicional toc de campanes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari