Vila-real viu la Setmana Santa amb una Tamborada local als balcons i programació televisiva especial amb celebracions en directe, processons i reportatges

Vila-real viu la Setmana Santa amb una Tamborada local als balcons i programació televisiva especial amb celebracions en directe, processons i reportatges
04/04/2020 -

La Setmana Santa de Vila-real, declarada d’interés turístic provincial i en vies d’obtindre la declaració autonòmica, arrancarà demà una programació especial i adaptada a les circumstàncies imposades per l’emergència sanitària del COVID-19. L’Ajuntament de Vila-real i la Junta Central de Setmana Santa han ideat una sèrie d’activitats perquè aquesta important tradició local, datada almenys en 1546, puga continuar celebrant-se des de la seguretat de les llars. A més de les iniciatives puntuals, la televisió local, Teve4, emetrà cada dia una programació especial que permetrà reviure els millors moments de la Setmana Santa vila-realenca des del saló de casa, amb el patrocini de l’Ajuntament de Vila-real.

La programació especial, amb el lema ‘Celebrem junts i units la Setmana Santa des de casa’, arrancarà demà, Diumenge de Rams, amb tres iniciatives creatives: el concurs de palmes i rams, el concurs de dibuix del Diumenge de Rams i la Tamborrada local als balcons. A les 12.00 h del migdia, els aficionats als bombos i tambors de Vila-real i tots aquells veïns que vulguen sumar-se a la iniciativa, estan convocats a fer sonar els seus tambors des dels balcons, terrasses i finestres de la ciutat. Una tamborrada col·lectiva des de casa que substituirà a la Tamborrada local que l’emergència sanitària ha obligat a suspendre. També demà, la televisió local Teve4 emetrà en directe la celebració del Diumenge de Rams des de l’església arxiprestal Major Sant Jaume (11 h); posteriorment, emetrà reportatges sobre la processó i tamborrada tradicionals.

També amb motiu del Diumenge de Rams, la Regidoria de Turisme i la Junta Central de Setmana Santa han convocat un concurs de rams i palmes, que els participants han de confeccionar amb els materials que tinguen per casa. Amb el resultat, han d’enviar una fotografia a la pàgina de Facebook de la Junta Central. El mateix sistema s’utilitzarà per al concurs de dibuix sobre el Diumenge de Rams, dirigit als més xicotets de casa. El lliurament d’obsequis tindrà lloc previsiblement durant les pròximes festes patronals.

A partir del dilluns, els vila-realencs podran continuar revivint els millors moments de la Setmana Santa amb una programació televisiva especial, que comptarà amb l’emissió de reportatges de processons i celebracions que fan singular la Setmana Santa local, com la Peregrinació Quaresmal a Torrehermosa de la Confraria de la Puríssima Sang (dilluns, 17 h). El dimarts, a la mateixa hora en què hauria d’haver-se celebrat (20 h), s’emetrà la processó infantil i juvenil de la confraria de Santa Maria Magdalena. Li seguiran el dimecres la desfilada processional de confraries i germanors (20 h) i, el Dijous Sant, la retransmissió en directe del Sopar del Senyor des de l’església arxiprestal (19 h), seguida de la representació íntegra del Laqvima Vere, la passió musical vila-realenca patrocinada per l’Ajuntament i Porcelanosa Grupo (21 h), i la tradicional processó del Silenci des de la capella del Santíssim Crist de l’Hospital, a mitjanit. Els Sants Oficis (17 h, en directe) i la processó del Sant Soterrament, a les 20 h, seran els plats principals del Divendres Sant, en una programació especial que celebrarà el cap de setmana la Vigila Pascual (directe, dissabte a les 22 h) i, el diumenge, la processó de l’Encontre (8.00 h) i la celebració del Diumenge de Resurrecció (11 h), en directe des de l’arxiprestal Sant Jaume.

“Els vila-realencs estem orgullosos de les nostres tradicions, de la nostra identitat i valors i, per descomptat, de la nostra Setmana Santa. I no permetrem que la pandèmia ens impedisca gaudir i defensar el nostre. Per això, hem treballat braç a braç amb la Junta Central de Setmana Santa, l’Església i també la televisió local, als qui agraïm la seua col·laboració, perquè els veïns i veïnes de Vila-real puguem gaudir, encara que siga des de casa, de la nostra Setmana Santa, amb iniciatives innovadores i aprofitant tots els recursos al nostre abast”, valora l’alcalde, José Benlloch. La programació especial forma part del Pla d’iniciatives innovadores COVID-19: Continuem junts i units des de casa, que impulsa diferents accions, continguts en línia i audiovisuals per a ajudar als vila-realencs a superar els dies de confinament. “Volem mantindre vius els llaços que ens uneixen com a societat i que, més prompte que tard, tornarem a gaudir junts”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari