Vila-real aconsegueix una subvenció de 80 mil euros del Consell per a avançar en el Pla de millora de camins rurals

Vila-real aconsegueix una subvenció de 80 mil euros del Consell per a avançar en el Pla de millora de camins rurals
26/08/2020 -

L’Ajuntament de Vila-real ha aconseguit una subvenció de 80.000 euros de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica que permetrà al consistori continuar avançant en el Pla de millora de camins rurals amb el qual l’equip de govern pretén reparar la totalitat la xarxa viària del terme municipal fins a 2023. L’ajuda s’emmarca en el compromís adquirit per l’alcalde, José Benlloch, i el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, amb els membres del Consell Agrari per a completar la millora de la xarxa rural en un termini de quatre anys.

La subvenció concedida per la Conselleria es destinarà a l’adequació del camí Vora Riu, en la partida Madrigal, i a un tram que connecta amb el Canal de la Cota 100, un vial de servei també molt utilitzat pels propietaris de masets situats en aquesta zona del terme municipal i d’especial interés agropecuari per a les activitats del sector en aquesta àrea de la ciutat. En aquests moments, el departament que dirigeix Valverde està ultimant la licitació del projecte, amb un cost global de 140.000 euros -els 60.000 euros restants els assumeix directament l’Ajuntament-. “Tal com ens vam comprometre, continuem avançant en el Pla de millora de camins rurals amb tots els recursos al nostre abast per a, a poc a poc, anar completant tota la xarxa, en suport també del nostre sector agrari, que tantes dificultats està travessant en els últims anys”, detalla Valverde. En aquesta línia, el responsable d’SPV incideix en la importància d’haver aconseguit aquesta subvenció de la Generalitat. “Es tracta d’un tram de vial que teníem en cartera des de fa ja algun temps, però a expenses de poder comptar amb els recursos. Ara, aquesta ajuda ens permet fer front al projecte, avançant-nos a la planificació que teníem marcada”, agrega.

A més d’aquest projecte, el departament de Serveis Públics no ha deixat de treballar en els últims mesos en actuacions de millora en diferents punts del terme, com l’adequació d’un tram del camí Assagador o Fornets. A aquestes partides se sumen els 216.000 euros del pla 135 de la Diputació, que Serveis Públics ha decidit destinar íntegrament al manteniment i conservació dels camins rurals en la zona del Madrigal, amb actuacions previstes en Cuquello o Molí Llop, entre altres. A més, Serveis Públicos Vila-real ultima també un gran contracte de manteniment que permetrà escometre obres d’emergència en els camins.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari