L'Ajuntament de Vila-real dóna suport als agricultors en les seues reivindicacions pels danys de la plaga del cotonet

L’alcalde i el regidor d’Agricultura es reuneixen amb l’Associació de Llauradors Independents per a coordinar la manifestació convocada per a dimarts que ve

L'Ajuntament de Vila-real dóna suport als agricultors en les seues reivindicacions pels danys de la plaga del cotonet
27/06/2020 -

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor d’Agricultura, José Ramón Ventura Chalmeta, s’han reunit amb el president i el vicepresident de la Associació de Llauradors Independents de Vila-real (ALIV), Víctor Viciedo i Pepe Llop, per a conéixer de primera mà les reivindicacions del col·lectiu i abordar la manifestació que aquesta entitat ha convocat, al costat d’altres agrupacions agràries, dimarts que ve 30 de juny per a alertar sobre els danys que la plaga de cotonet de Sud-àfrica està causant en els cítrics.

La reunió ha sigut la primera trobada oficial entre el primer edil i els representants de l’associació, els qui han traslladat a l’alcalde els seus objectius com a entitat i li han explicat els motius que els han portat a convocar, al costat d’altres organitzacions agràries, la protesta d’aquest pròxim dimarts. Tant l’alcalde com l’edil d’Agricultura han garantit la coordinació perquè la manifestació, que eixirà des de Vila-real i recorrerà les localitats d’Almassora i Castelló, se celebre amb normalitat. Els llauradors realitzaran el recorregut en els seus vehicles.

Així mateix, l’edil d’Agricultura ha explicat que presentarà al ple ordinari de l’Ajuntament, que tindrà lloc el mateix dimarts 30 de juny, una moció consensuada amb la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, que espera que puga convertir-se també en una declaració institucional de tots els grups municipals, en la qual es demana a les administracions competents una solució al problema del cotonet de Sud-àfrica, així com una línia d’ajudes per a pal·liar els efectes d’aquesta plaga en els cítrics.

L’alcalde de Vila-real ha recordat la importància que per a l’equip de govern té garantir un futur per a l’agricultura local com a part del projecte de ciutat “amb una economia diversificada” i al mateix temps fer possible un model sostenible per a aquest sector. “Som una ciutat amb una base agrària gràcies a la qual hem aconseguit créixer social i econòmicament; hem de defensar la supervivència del camp com una cosa nostra i que té futur si sabem reinventar-nos i superar els reptes”, ha assegurat Benlloch.

El president d’ALIV, Víctor Viciedo, ha recordat que “amb la prohibició de l’ús del clorpirifos i el metil-clorpirifos per al tractament de la plaga del cotonet, els danys en els cítrics cada dia són majors, ja que els fitosanitaris alternatius que des de les administracions competents ens han recomanat no han donat resultat”. “Molts agricultors han vist greument afectats el seu cultius i per això demanem que es done una solució al problema, aprovant una pròrroga en l’ús d’aquests productes per a posar fi a la plaga, així com establint una línia d’ajudes per als afectats”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari