Vila-real celebrarà la Setmana Santa des de casa amb diverses iniciatives impulsades per l'Ajuntament, la Junta Central i l'Església

Vila-real celebrarà la Setmana Santa des de casa amb diverses iniciatives impulsades per l'Ajuntament, la Junta Central i l'Església
31/03/2020 -

Els veïns i veïnes de Vila-real tindran l’oportunitat de celebrar la Setmana Santa local, declarada d’interés turístic provincial, des de les seues cases, complint amb el necessari confinament per a atallar la pandèmia de COVID-19, gràcies a les diferents iniciatives que estan perfilant l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Turisme, la Junta Central de Setmana Santa i l’Església.

“Vila-real és una ciutat que viu molt intensament la Setmana Santa, una de les més antigues de la província i que compta amb elements de singularitat que l’han feta mereixedora de la distinció d’interés turístic provincial i que aspira també a l’interés autonòmic”, ha recordat l’alcalde, José Benlloch. “Per això, encara que enguany desgraciadament no podrem participar en les processons i litúrgies religioses pròpies de nostra Sema Santa a causa de la crisi sanitària pel coronavirus, que ha obligat a suspendre tots els actes, volem que els veïns i veïnes puguen celebrar igualment aquests dies des de les seues cases, complint amb el confinament, però a través d’iniciatives que ens unisquen i que ens facen sentir-nos part de la història i la tradició d’aquesta ciutat”, explica Benlloch.

Sota el lema ‘Celebrem junts i units la nostra Setmana Santa des de casa’, s’està preparant un programa amb diferents iniciatives. Les primeres tindran lloc aquest pròxim 5 d’abril, Diumenge de Rams. Per a celebrar aquesta festivitat es convocarà un concurs de confecció de rams i palmes imaginatius amb els materials que cada participant tinga a la seua casa, en el qual es premiarà l’originalitat o l’ús de materials reciclats, entre altres. Aquest concurs estarà obert a participants de totes les edats, que hauran de fer arribar les fotografies de les seues creacions a la pàgina de Facebook Semana Santa Vila-real. Així mateix, per als més xicotets es convoca un concurs de dibuix sobre el Diumenge de Rams. Les fotografies es remetran també a la mateixa pàgina de Facebook. El lliurament d’obsequis es realitzarà durant les pròximes festes patronals.

La tercera de les propostes per a aquest Diumenge de Rams és que a les 12 del migdia, hora en què estava prevista la tamborada local, els afeccionats als bombos i tambors i totes les persones que es vulguen sumar, participen en una tamborada col·lectiva des dels balcons, finestres i terrasses de la ciutat. “L’objectiu és que els sons i tradicions de la nostra Setmana Santa estiguen igualment presents en aquest moment”, apunta l’edil de Turisme, Diego Vila.

Quant a les celebracions litúrgiques, també s’ha aconseguit un acord perquè diverses televisions d’àmbit local i comarcal retransmeten l’eucaristia d’aquest Diumenge de Rams, que se celebrarà a porta tancada a l’església Arxiprestal Sant Jaume, i durant tota la Setmana Santa s’emetrà una programació televisiva especial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari