Vila-real reprén el mercat ambulant d'alimentació els dissabtes amb 25 parades en l'aparcament enfront dels jutjats

Vila-real reprén el mercat ambulant d'alimentació els dissabtes amb 25 parades en l'aparcament enfront dels jutjats
02/05/2020 -

El mercat ambulant dels dissabtes de productes alimentaris i de primera necessitat s’estrena amb 25 parades en l’aparcament enfront dels jutjats. Els venedors, que fins ara tenien els seus llocs en els mercats de dimecres, dijous i dissabtes, s’han adaptat a la nova ubicació per a mantindre la seua activitat i poder proveir a la ciutadania de productes frescos i de proximitat. Ara i, a causa de la situació de la crisi sanitària per la COVID-19, el mercat de venda no sedentària, conegut popularment com el de la fruita i la verdura, se celebrarà únicament els dissabtes al matí per a complir amb les condicions de seguretat i higiene marcades per la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.
La nova ubicació permet garantir el control d’afluència, la separació dels establiments i la distància social, directrius fixades pel Consell per a la realització d’aquests mercats de venda ambulant durant l’estat d’alarma. “L’aparcament enfront dels jutjats, a l’ésser un espai ampli, amb un aforament per a 250 persones, permet controlar les entrades i eixides i assegurar que es compleixen perfectament amb les distàncies de seguretat”, ha explicat el regidor d’Economia, Xus Madrigal, qui ha volgut destacar “el civisme, la responsabilitat i la comprensió que ha demostrat la ciutadania de Vila-real adaptant-se, amb tota normalitat, a la situació actual a l’hora de realitzar les seues compres”.

Per a complir amb les mesures sanitàries, la Policia Local regula l’accés i eixida a les instal·lacions. Els clients han de fer ús del gel desinfectant abans d’entrar i mantindre la distància de seguretat mínima de dos metres. A l’interior, els col·laboradors del Registre municipal de voluntariat COVID-19 i Protecció Civil, han estat garantit que en tot moment es respectaren aquestes mesures i les línies de separació entre clients, productes i comerciants. Encara que la majoria dels venedors disposava ja en les seues parades de gel desinfectant i comptaven amb les mesures de protecció necessàries, els voluntaris han repartit màscares a tots els venedors.

L’espai compta amb banys públics i, des d’aquest dissabte, existeix una parada de l’autobús urbà gratuït Groguet al carrer Matilde Salvador, a escassos metres del mercat que ofereix diferents horaris: 7.30 hores, 9.30 hores, 11.30 hores i 13.30 hores. Un nou recorregut (línia 1C) que amplia el servei actual de la línia 1B per a facilitar les compres i accedir al mercat.

Aquesta iniciativa se suma a les accions que està duent a terme l’Ajuntament de Vila-real per a ajudar a pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19 sobre el comerç i l’economia local encaminades a afavorir la progressiva tornada a la normalitat. Entre elles i, la més recent anunciada per l’alcalde, José Benlloch, la tramitació d’un expedient per a l’eliminació de les taxes d’ocupació de via pública de mercats de venda no sedentària, terrasses i quioscos fins al 31 de desembre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari