El registre municipal de voluntariat davant la crisi sanitària de la COVID-19 arriba a les 50 inscripcions en només un dia

El registre municipal de voluntariat davant la crisi sanitària de la COVID-19 arriba a les 50 inscripcions en només un dia
25/03/2020 -

La ciutat de Vila-real respon a la crida a la solidaritat llançada per l’Ajuntament davant l’emergència sanitària de la COVID-19 i, en un dia, el registre de voluntariat municipal ha arribat ja el mig centenar d’inscripcions. Monitors de temps lliure, professors o fins i tot personal sanitari són alguns dels perfils que han mostrat en aquesta jornada la disposició a col·laborar, cadascun des del seu àmbit, per a fer més suportable la quarantena, en particular als col·lectius més vulnerables.

“Podem estar profundament orgullosos de la nostra societat civil i la seua disposició, sempre, a col·laborar en tot allò que estiga a les seues mans. La nostra obligació com a Ajuntament és canalitzar tot aquest cabal de solidaritat i garantir que puga materialitzar-se de manera segura per a tots, per als voluntaris i també per als qui puguen rebre l’ajuda”, recorda l’alcalde, José Benlloch. Les 50 inscripcions rebudes en el primer dia d’obertura del registre ofereixen ajuda per a tot tipus d’activitats. “En general, la gent s’ofereix a fer el que es necessite per a ajudar a passar aquesta difícil situació, des de portar la compra a persones majors a cosir mascaretes, ajudar amb els deures o simplement fer companyia, a distància, a persones que puguen estar soles en aquesta situació de confinament. Fins i tot hi ha qui s’ofereix a confeccionar material sanitari amb impressió 3D o a fer dibuixos o cartes per a persones malaltes”, repassa la regidora Noelia Samblás, qui, juntament amb el tinent d’alcalde José Ramón Ventura Chalmeta, s’encarregarà de gestionar el voluntariat.

Els voluntaris inscrits en el registre rebran una trucada del consistori per a acabar de perfilar les dades personals, disponibilitat i possibilitat de col·laboració. Depenent de cada perfil, es derivaran als serveis de Protecció Civil o Creu Roja Vila-real, que participaran de manera directa en la gestió dels voluntaris. “Volem, primer que res, agrair la rapidesa de resposta i la generositat demostrada pels vila-realencs. En aquests moments difícils, és important saber que podem comptar amb els nostres veïns per a suportar tan bé com siga possible la crisi i que afecte el menys possible, en particular als més vulnerables”, incideix Samblás.

La regidora, a més, recorda la importància de racionalitzar els recursos: “Tan important i solidari és prestar-se a col·laborar amb el que cadascun pot aportar com ser conscient de la situació en el nostre entorn i no demanar ajuda si realment no la necessitem, perquè estarem impedint que una altra persona que sí que la puga necessitar de veritat no puga accedir a determinats recursos. Una altra gran mostra de solidaritat i compromís és quedar-nos a casa i complir les restriccions imposades per l’estat d’alarma. Només així aconseguirem véncer al virus més prompte que tard”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari