Finalitza la campanya arqueològica al Puig de la Misericòrdia de Vinaròs

Durant tres setmanes el Servei d’Arqueologia de la Diputació ha realitzat excavacions fins a les restes del segle VI AC per tal de seguir descobrint l’origen dels primers pobladors

Finalitza la campanya arqueològica al Puig de la Misericòrdia de Vinaròs
30/07/2020 -

A Vinaròs ha finalitzat la 8a campanya d’excavacions arqueològiques que cada any organitza la Diputació de Castelló al poblat iber del Puig de la Misericòrdia. Durant tres setmanes un grup d’experts ha dut a terme noves excavacions per continuar descobrint el passat i els orígens dels primers pobladors de la localitat.

Durant la roda de premsa per a donar a conéixer els resultats, la regidora de Cultura, Anna Fibla, ha destacat que “és molt important realitzar feines arqueològiques que ajuden a posar en valor i preservar el patrimoni de Vinaròs”. En aquest sentit, anunciava que des del Govern Municipal es treballarà per crear una partida dels propers pressupostos per a consolidar els murs del poblat iber del Puig de la Misericòrdia, a més de posar en marxa una campanya arqueològica a les restes de Perenjil, datades de les segones guerres púniques.

D’altra banda Fibla ha remarcat que “la consolidació del nostre patrimoni és fonamental per a preservar la història, al mateix temps que també permet crear rutes culturals i turístiques per oferir noves experiències tant per als veïns com per als visitants”.

El cap d’Arqueologia de la Diputació de Castelló, Arturo Oliver, ha explicat que s’ha excavat en diferents recintes del jaciment fins arribar al segle VI AC. Segons indicava aquesta treballs han permès veure millor l’estructura del poblat i tenir una visió més completa. Així mateix, afegia que també s’ha pogut veure les diferents modificacions arquitectòniques que es van realitzar i fins i tot reafirmar que la residència fortificada tenia dues plantes.
Pel que fa a les troballes, ha assenyalat que en el segle VI AC els pobladors van marxar de forma pacífica, fet que els va permetre recollir tots els estris i objectes personals, per tant no s’ha pogut fer cap descoberta significativa, tret d’alguns collars o una fíbula incrustada a una paret.

Per acabar, tant Fibla com Oliver, han destacat que cal continuar treballant al poblat iber de la Misericòrdia per seguir posant en valor el patrimoni històric de la localitat, així com garantir la seua preservació i aprofitar aquest jaciment com un atractiu turístic i educatiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari