El director general d’Infraestructures Educatives visita les obres del col·legi Jaume I i l’IES José Vilaplana de Vinaròs

En total els dos centres educatius rebran una inversió de 18,3 milions d’euros de la Conselleria per a la reforma i millora de les instal·lacions

El director general d’Infraestructures Educatives visita les obres del col·legi Jaume I i l’IES José Vilaplana de Vinaròs
12/07/2021 -

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i el director territorial de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a Castelló, Alfred Remolar, junt amb l’alcalde en funcions de Vinaròs, Marc Albella, el regidor d’Urbanisme, José Chaler i la regidora d’Educació, Begoña López, van visitar el passat divendres les obres del nou CEIP Jaume I i l’IES José Vilaplana. Durant l’estada també es va comptar amb la presència dels representants de l’equip de govern municipal, així com membres de la comunitat educativa dels dos centres.

La visita va servir d’una banda per a veure les obres de construcció del nou CEIP Jaume I, que avancen segons els terminis establerts, i d’altra banda, per veure també com es desenvoluparà el futur projecte de millora i ampliació de l’institut José Vilaplana. Els dos projectes estan gestionats per l’Ajuntament de Vinaròs a través del Pla Edificant i sumen una inversió de 18,3 milions d’euros per part de la Conselleria d’Educació.

El director general d’Infraestructures, Víctor Garcia, ha agraït “la col·laboració de l’Ajuntament de Vinaròs en portar endavant les delegacions d’obra del Pla Edificant amb una inversió per part del departament del conseller Vicent Marzà de prop de 26,2 milions d’euros en la capital del Baix Maestrat per la construcció de nou del CEIP Jaume I i del CEE Baix Maestrat, l’ampliació de l’IES José Vilaplana, així com la millora d’altres quatre centres educatius”.

L’alcalde en funcions, Marc Albella, comentava que “es tracta d’una inversió molt important a Vinaròs que garantirà unes instal·lacions educatives de qualitat i permetrà eliminar de forma definitiva els barracons”. Segons assenyalava, el Govern Municipal ha sigut l’encarregat d’assumir la gestió administrativa dels dos projectes, mentre que Educació de la Generalitat fa l’aportació econòmica.

Col·legi Jaume I

El regidor Chaler ha destacat que “el projecte avança segons els terminis establits amb la construcció de l’estructura bàsica dels edificis principals que acolliran les aules d’Infantil i Primària, així també com el gimnàs polivalent”.

Segons afegia, el nou centre educatiu també disposarà de dues pistes esportives i una àgora, amb unes instal·lacions que seran 100 % accessibles i comptaran amb les últimes tecnologies per oferir una educació de qualitat per als alumnes.

En total tot el projecte compta amb una inversió de 5,8 milions d’euros a través del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació.

Institut José Vilaplana

En aquest cas, la regidora López ha detallat que “el projecte ja s’ha redactat i suposarà gairebé doblar la superfície del centre educatiu amb l’ampliació dels mòduls, la construcció d’un gimnàs, sala d’actes i cafeteria, a més de crear zones enjardinades, tot 100 % accessible tal com estableix la normativa de la Generalitat”.

A més també es construirà un nou gimnàs que reunirà totes les condicions adequades per la celebració de partits oficials de bàsquet o voleibol, a més de tenir vestuaris i accés de forma independent. El projecte comptarà amb una inversió de 12,5 milions també finançada amb el Pla Edificant d’Educació de la Generalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari