Guillem Alsina: “Cal posar tota la carn en la graella per ajudar els comerciants de Vinaròs”

L’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, posa en valor el treball “impressionant” i “de trinxera” dels equips de Serveis Socials durant la crisi sanitària

Guillem Alsina: “Cal posar tota la carn en la graella per ajudar els comerciants de Vinaròs”

Vinaròs va ser una de les poques capitals que l’11 de maig va passar a la fase 1 de la desescalada, malgrat que tot apuntava a que els 24 departaments de la Comunitat Valenciana ho aconseguirien. Quasi dues setmanes després, quan s’esperava passar a la fase 2, l’alcalde, Guillem Alsina, lamenta que s’haja d’esperar per l’impacte que puga tenir per a la ciutadania vinarossenca i, sobretot, per al teixit comercial local.

Quina va ser la primera reacció de l’equip de govern en conéixer l’establiment de l’estat d’alarma?

A banda de tancar espais on sol haver-hi molta aglomeració i les dependències municipals, ens vam anar organitzant a poc a poc i vam buscar material de protecció, sobretot mascaretes i bussos, perquè en l’hospital durant les dues primeres setmanes no en tenien suficient material. Vam estar buscant a les ferreteries, vam tenir donacions de la comunitat xinesa i tot el que trobàvem el distribuïen primer als nostres equips de Serveis Socials, a la brigada municipal i sobretot als hospitals. En les tres primeres setmanes també vam desinfectat tot molt amb protocols de neteja exhaustius per a desinfectar de matí i tarda en tots els barris i sobretot en zones com la residència. Van ser tres setmanes de locura però finalment em quede amb que hem aconseguit dur a terme uns protocols que jo crec que han funcionat prou bé.

Quina ha sigut la situació a la residència de majors?

Nosaltres hem estat en tot moment en contacte perquè és privada per a subministrar EPIs, hem fet desinfeccions per part de l’UME als interiors i exteriors del centre, amb una empresa que hem contractat i últimament també han vingut els bombers de la Diputació per a seguir amb les tasques. La veritat és que afortunadament no hem tingut cap cas, teníem tres sospites però han donat negatiu i crec que també ha sigut gràcies a que abans d’iniciar el protocol ja van tancar la residència i les visites es van aturar. Això ha donat un bon resultat i per sort no hem hagut de lamentar cap víctima.

“Ens vam organitzar per a buscar material sanitari i repartir-lo al nostre hospital perquè no en tenia suficient”- Guillem Alsina

Heu desenvolupat plans d’ajudes per a les empreses locals?

El més ràpid que hem fet ha sigut actuar en l’ocupació de la via pública per a ajudar els bars i restaurants que tenen terrassa i aquesta taxa s’ha eliminat totalment fins al maig de 2021. Respecte a les parades del mercat municipal també hem suspés el cobrament de la seua taxa, igual que en el cas del mercat dels dijous.

 

A més, s’ha parlat força amb la Diputació per a canviar tot el calendari fiscal i retardar tot cap a finals de 2020 i vam fer una mesa de treball amb la resta de partits polítics i tenim una bateria pendent d’estudi per part de l’àrea d’Hisenda per a veure què podem fer. Per tant, hem fet el que teníem dins de les nostres competències municipals.

Quin rol ha adquirit la oposició?

La veritat és que molt bé. Poquet a poquet tots ens hem arrimat en una mateixa direcció tant en les juntes de portaveus com en els plenaris i moltes propostes demostren que la col·laboració ha sigut total i absoluta.

També heu desenvolupat accions de caire social, com la orientació psicològica per a famílies. Com ha funcionat des del seu inici?

Ha estat molt positiva perquè la veritat és que se’ns agraeix molt la nostra relació propera i atenta, per exemple a través de les xarxes socials, i jo crec que totes les accions d’emergència que s’han dut a terme des de serveis socials han sigut una meravella. Nosaltres per exemple en l’abril del 2019 teníem unes 35 prestacions d’emergència per a famílies i ara en abril de 2020 se’ns ha disparat a unes 240, llavors tota la tasca que han fet des de serveis socials, més enllà del programa d’orientació psicològica, com en el cas del servei d’atenció a les dones víctimes masclistes, de menjar a casa o de compra… ha tingut molt bon resultat. També hem tingut la col·laboració de Cáritas i Creu Roja que s’han sumat en tot moment i s’ha fet un treball espectacular i extraordinari des d’aquests equips que cal posar en valor. Aquest servei ha sigut fonamental.

Els nostres equips de Serveis Socials mai han tingut temor i han atés persones sense importar si tenien covid o no”.- Guillem Alsina

Sens dubte, aquesta pandèmia ha servit per a visibilitzar la seua tasca. Fan un treball espectacular i a més ells tenen el contacte directe amb les persones. Estan a les trinxeres i mai se’ls ha negat l’assistència a domicili, no els importava si tenien covid o no perquè ells de seguida es posaven el mono de protecció. Mai han tingut temor i jo estic molt content i agraït per la seua tasca impecable.

Heu llançat la campanya ‘El comerç de Vinaròs continua al teu costat’. Heu vist un increment de les vendes amb aquesta iniciativa?

A nivell de ventes online costarà més perquè la gent no està molt acostumada a comprar online a nivell local però en la iniciativa sí que s’ha parlat amb desenvolupadors de webs locals per a donar visibilitat els nostres comerços i a poquet a poquet s’han anat sumant. L’última vegada que ho vaig consultar eren més de 30, però cada vegada hi ha més.

És una de les qüestions que hem vist clar que cal impulsar. Cal aproximar el comerç local i de proximitat al municipi, donar-los-els ferramentes útils per si torna a passar en una nova ona o cal tancar-ser a casa. La resposta de la gent en aquestes dues setmanes de la fase 1 ha mostrat que tenia moltes ganes, malgrat totes les mesures, però necessitava tenir el comerç de Vinaròs obert. La gent ha anat a comprar i esperem que continue així perquè un dels punts més importants de la nostra economia és el petit comerç.

Us plantegeu ajudar o donar eines perquè els comerços sense canal de venda online puguen adaptar-se a les noves necessitats?

L’agència de desenvolupament local està buscant exemples a nivell nacional per a veure com es pot incentivar el comerç i fem reunions telemàtiques entre la regidora i uns 15 representants del comerç local per a veure les seues suggeriments i estem oberts a actuar i ajudar-los en diferents vies perquè som conscients que cal posar tota la carn a la graella per a ajudar al petit comerciant, als autònoms i les pimes perquè tots sumem esforços. Sabem que ve una crisi econòmica greu però cal que no siga tan agressiva i sols podem aconseguir-lo junts.

Com s’ha comportat la ciutadania durant la desescalada?

La resposta de la ciutadania ha sigut impressionant. Sempre hi ha alguna nota discordant però la Guàrdia Civil i la Policia sempre han estat eficients i s’ha denunciat als qui no s’han comportat com devien. Però el 95% del nostre veïnat ha sigut exemplar. Ara en la fase 1 ha hagut un poc de descontrol, sobretot respecte a l’assistència a les terrasses de bars, però a poc a poc anem veient que es van complint les mesures de distàncies socials, els empresaris van complint i veiem com es normalitza la situació. Estem relativament contents de la resposta de la ciutadania.

Ajuntament de Vinaròs

Finalment no es va a demanar el pas a la fase 2 el dilluns, de manera que podríeu estar tres setmanes en la fase 1 i no dues com s’esperava. Quina valoració feu?

Hem fet junta de portaveus per a reclamar a la conselleria que continue amb el mateix criteri de fer la desescalada per departaments sanitaris. Nosaltres vam començar dels primers la desescalada i complim amb els requisits. Hem pres la sorpresa de demanar el pas de tota la Comunitat Valenciana malament perquè ací els nostres hostalers han fet un esforç i esperaven aquesta segona fase per a treballar amb un aforament interior del 40%. Hem estat tota la setmana treballant des de l’Ajuntament per tractar de restablir tot i ara de repent ens trobem aquesta desagradable sorpresa. Ens ha descol·locat com a institució, però també a la resta d’empresaris que s’estaven preparant per a avançar.

Quin missatge transmetria a la ciutadania de cara a les pròximes setmanes de desconfinament?

Molt de coneixement, sobretot. Que facen cas. Està clar que tots tenim moltes ganes de sortir a veure els nostres familiars i amics però cal no oblidar que el virus no ha marxat, continua entre nosaltres encara que més adormit. Cal continuar amb les mesures de seguretat i distancia social i és més necessària que mai la precaució. Podem eixir, però seria molt dur haver de fer un pas enrere. Tenim tot el personal sanitari, brigades, cossos de seguretat i equips de serveis socials cansats i seria una inconsciència ser irresponsables.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari