El Gastrofestival del Llagostí de Vinaròs aconsegueix èxit de participació

El Gastrofestival del Llagostí de Vinaròs aconsegueix èxit de participació
24/05/2022 -

La Regidoria de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic ha fet un balanç positiu de la celebració del Gastrofestival que es va fer el dissabte en la pèrgola del passeig de Colom. Els xefs locals, dels 12 establiments participants, van elaborar tapes úniques i innovadores amb el millor producte de proximitat i amb el llagostí com a principal protagonista, aconseguint sorprendre els centenars de persones que es van acostar per a degustar les receptes.

Cal destacar que a la inauguració del Gastrofestival va assistir l’alcalde Guillem Alsina, amb el regidor Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, així també com la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, que es va traslladar fins a Vinaròs per a donar suport a aquesta nova iniciativa.

Durant el matí del dissabte els comensals també van poder gaudir dels vins i cerveses artesanes de la marca Castelló Ruta de Sabor, en definitiva, tota una experiència gastronòmica al costat de la mar que va resultar tot èxit. Segons les dades facilitades pel Departament de Turisme es van servir més de 1.500 tapes i alguns restaurants van esgotar les existències, fet que demostra el bon acolliment de la iniciativa.

Albella, ha destacat que “el Gastrofestival és l’evolució de la tradicional Festa del Llagostí, adaptant-la als nous temps perquè resulte tan atractiva com siga possible”. En aquest sentit, agraïa la tasca realitzada pel Departament de Turisme que ha treballat de manera intensa per a donar un nou impuls a la promoció del llagostí i a la gastronomia local, amb l’objectiu que Vinaròs es posicione com a destí referent en aquest sector.

El regidor també feia extensius els seus agraïments a l’entitat Vinaròs Gastronòmic, destacant que sense la seua col·laboració no haguera sigut possible celebrar el Gastrofestival ni tampoc les jornades de la cuina del llagostí.

D’altra banda, Albella anunciava que ja es treballa en la pròxima edició del Gastrofestival amb la possibilitat de fer-ho en horari de vesprada o bé allargar l’experiència durant tota la jornada. Segons indicava “després de l’excel·lent acolliment que hem aconseguit seguirem en aquesta bona línia per a aconseguir que el Gastrofestival es convertisca en una cita gastronòmica imprescindible en el nostre territori”.

El mes d’agost se celebrarà una revetla d’estiu amb sopar a la fresca i orquestra perquè les reines, dames i cavallers de Festes de Sant Joan i Sant Pere, amb tota la ciutadania en general, puguen gaudir d’una nit molt especial.

Jornades de la cuina del llagostí

Domingo va començar les jornades gastronòmiques dedicades al llagostí amb la participació de 12 restaurants. Fins al pròxim 12 de juny cada establiment oferirà menús complets, amb receptes innovadores fora de la carta habitual, per a sorprendre els comensals. Milfulls de llagostí de Vinaròs, guacamole i formatge cremós, broqueta de llagostí de Vinaròs confitat amb aroma de llima i salsa del cap o llagostí de Vinaròs vestit de calamaret amb chutney de tomaca de penjar i crema de marisc, són algunes de les receptes que es podran degustar durant les jornades.

Cal destacar que durant les jornades els comensals podran votar el plat que més els agrade i el restaurant guanyador s’emportarà un premi de 750€, que s’entregarà durant la celebració del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs. Així mateix, els comensals, pel simple fet de participar en les votacions, entraran el sorteig d’experiències gastronòmiques.

Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs

El mes de maig finalitzarà amb una nova edició del certamen culinari més important de Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs. L’acte, obert al públic, es farà el dilluns 30 de maig a partir de les 17:00h al Mercat Municipal, amb alguns dels xefs amb major projecció del territori i també de la resta de l’Estat, que crearan plats únics i originals per a intentar emportar-se el preuat Llagostí d’Or 2022, que s’entregarà en el lliurament de guardons que es farà a l’auditori municipal.

Cal destacar que les persones que s’acosten a veure el concurs podran degustar els vins de Vilafamés amb estand especial que es muntarà en el Pati del Mercat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari